3 simpele tips om je leren schoen mooi te houden

Handige tips om je leren schoenen glanzend te krijgen. En te houden.

leer schoen poets

De leren schoen is vaak het kind van de rekening. Mínder nu de zon schijnt, maar wel als de regen zometeen weer gaat plenzen. En niets doet zo af aan je verschijning als een vieze schoen aan jouw pootjes. Gelukkig is er wat aan te doen.

Wat je nodig hebt: een poetsdoek (mag een oud T-shirt zijn), warm water, schoencrème en eventueel leerbalsem voor de finishing touch. Vervolgens ga je aan het werk.

1 Eerst goed schoonmaken 

Ja, dit ligt voor de hand, maar toch is het belangrijk. Vergelijk het met douchen: als je dat doet zonder je met zeep te wassen, ben je nog steeds vies. Hetzelfde geldt voor je schoen.

2 Dep je doek

Je kunt een oud T-shirt gebruiken om je schoenen mee te poetsen. Dat T-shirt dep je met twee vingers in een beetje warm water en vervolgens in de schoenpoets. Let op: niet te veel, een vingertipje is al genoeg.

schoen leer poets

3 Poets in cirkels 

Wrijf je doek/T-shirt in rondjes over het leer. Door in cirkels te draaien open je de poriën van het leer enigszins. Daardoor ontstaat frictie en die frictie genereert glans. Zoals ze zeggen: zonder wrijving geen glans.

Weetje: schoenen van zacht leer glimmen minder dan schoenen van grof leer.