Nostalgie: zie hoe een jonge Arnold Schwarzenegger een basislesje fitness geeft

Arnold Schwarzenegger is en blijft de koning onder de bodybuilders. Hij won tientallen bodybuild-prijzen en werd wereldberoemd door zijn indrukwekkende fysiek en sprekende karakter.

Dat niet alleen: de Oostenrijker was al miljonair op zijn 22ste dankzij een reeks succesvolle ondernemingen, wist na zijn bodybuild-periode succesvol filmster te worden en sloot zijn carrière af als gouverneur van Californië. Het 74-jarige succeskanon heeft dus vast wel iets zinnigs te delen over het behalen van succes.

Blast from the Past

Zo deelt hij in de onderstaande video van YouTube-kanaal Blast From The Past, die inmiddels voor de zoveelste keer viraal is gegaan (en al sinds 2017 online staat), de een na de andere fitnesswijsheid met de presentator van het Britse kinderprogramma Magpie.

Zo vertelt hij dat iedereen gespierd kan worden als je maar hard genoeg werkt, legt hij twee fundamentele oefeningen uit (bench press en squat) en legt hij de presentator uit dat het belangrijk is om de oefeningen langzaam uit te voeren. Keiharde basislessen en dat allemaal in een heerlijke foute setting, wat wil je nog meer?