Bij het afscheid van Serena – haar 6 beste outfits

PARIS, FRANCE June 2. French Open Tennis Tournament - Day Seven. Serena Williams of the United States in action against Julia Goerges of Germany in the evening light on Court Suzanne Lenglen in the Women's Singles Competition at the 2018 French Open Tennis Tournament at Roland Garros on June 2nd 2018 in Paris, France. (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

De beste tennisster aller tijden heeft deze week aangekondigd te stoppen. Op de komende US Open (start: 29 augustus) zal Serena Williams voor het laatst haar racket opnemen als professionele tennisser.

Als Serena Williams deze US Open op haar naam schrijft, wordt dat haar vierentwintigste Grand Slam-overwinning. Daarmee zou ze het record evenaren van Margaret Court, de Australische topper die tijdens haar carrière 24 Grand Slams wist te winnen.

De kans dat Williams het record van Court evenaart is vrij klein, maar dat laat onverlet dat ze wordt beschouwd als de GOAT, the Greatest Of All Time

Met de Duitse kampioene Steffi Graf deelt Serena Williams het record van meeste weken als de leider van het ATP-klassement (186). Williams won vier keer olympisch goud (een record dat ze deelt met haar zus Venus). En ze is, naar verluidt, de best betaalde atlete aller tijden.

In de september-editie van Vogue, waarin ze haar vertrek aankondigt (“I’m terrible at goodbyes” lezen we op de cover – ze is gefotografeerd in een waanzinnige, babyblauwe jurk van Balenciaga), zegt Williams over haar rol als rolmodel voor andere tennisters: “They can be strong yet beautiful. They can wear what they want and say what they want and kick butt and be proud of it all.”

Als ode aan Serena Williams tonen we haar meest iconische outfits.

2002

Serena Williams of the US waves to the gallery after her win over Dinara Safina of Russia at the US Open Tennis Tournament 28 August, 2002 in Flushing Meadows, NY.

Op Flushing Meadows draagt ze in het tweede jaar van deze eeuw de leotard die zestien jaar later de basis zou vormen voor haar catsuit op Roland Garros. Dit zwarte Puma-pak is een van haar persoonlijke favorieten.

2004

serena williams roland garros 2004

Een feloze deux-pièce op Roland Garros. Met speciale vermelding voor de subtiele navelpiercing.

2010

Op Wimbledon, waar all-white de voorgeschreven dresscode is, draagt ze een gekleurde onderbroek. Die is er niet alleen voor de show – volgens Serena brengt het haar ook geluk (dus draagt ze het ook in 2012, het jaar waarin ze nog maar eens een keer wint).

Zijn er ook stijlvolle mannelijke tennissers? Nou en of! Hier vind je de 5 beste.

2018

Haar beroemde zwarte catsuit met rode ceintuur op Roland Garros – catwoman op sneakers.

2019

serena williams wimbledon 2019

In lijn met een van de trends op de catwalks draagt Serena op Wimbledon een zogenaamde cut-out dress, een tennisjurkje met uitsparingen.

2021

Serena’s ode aan sprintkampioen Florence Griffith-Joyner (de dame met de ellenlange nagels): een a-symmetrisch catsuit in contrasterende kleuren.