Is sex voor de wedstrijd echt slecht?

Je voelt romantische aanvechtingen voor vanavond, maar morgenochtend moet je ook op het sportveld presteren? Geen probleem, want het idee dat seksuele activiteit vóór een sportwedstrijd nadelige effecten heeft, is gebaseerd op mythen en bijgeloof.

In werkelijkheid is er geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat seksuele activiteit vóór een sportevenement negatieve invloed heeft op prestaties. Als je op zondagochtend dus die kans voor open doel mist, ligt het niet aan de bedprestaties de nacht ervoor.

Seksuele activiteit heeft doorgaans geen significant effect op fysieke prestaties, überhaupt niet op fysieke kracht bij gezonde individuen. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat seksuele activiteit mogelijk positieve effecten kan hebben; het vermindert de stress en het bevordert de ontspanning.

“Seks voor de wedstrijd? Dat moeten mijn spelers zelf weten, maar in de rust kan het niet.” En 12 andere wijsheden.

Het belangrijkste is om naar je eigen lichaam te luisteren en te begrijpen wat voor jou persoonlijk het beste werkt. Sommige atleten voelen zich comfortabeler met seksuele onthouding voor een wedstrijd, terwijl anderen er geen problemen mee hebben.

Uiteindelijk komt het neer op individuele voorkeuren en comfortniveaus. Het is essentieel om een gezonde balans te vinden tussen fysieke, mentale en emotionele aspecten van je welzijn, ongeacht wat er voor een sportevenement gebeurt.