Slaap eens een nachtje bij Rafael Nadal

De tennisster is mede-eigenaar van een heerlijk hotel op zijn geliefde Mallorca.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg

Als tennisser kunnen we wel stellen dat de Spanjaard Rafael Nadal buitengewoon succesvol is. Hij won bijkans alles wat er te winnen viel en is een professional pur sang. Maar om na zijn carrière als sporter niet in een zwart gat te vallen, heeft Rafa ook buiten de baan de nodige business lopen.

Zo is hij tegenwoordig ook hotelier. Samen met zijn zakenpartner en miljardair Gabriel Escarrer Jaume, is Nadal is eigenaar van lifestylebrand ZEL, dat bestaat uit een verzameling hotels. Deze heerlijke verblijven zijn geïnspireerd op de buitencultuur en de spontane levensstijl rondom de Med: de Middellandse Zee. Er zijn inmiddels drie hotels: ZEL Mallorca, ZEL Costa Brava en ZEL Madrid. Een vierde, ZEL Punta Cana, zit ook in de pijplijn.

ZEL werd gecreëerd in samenwerking met Meliá Hotels International. Dit op Mallorca opgerichte merk, is één van de grootste binnenlandse exploitanten van vakantieresorts in Spanje en de zeventiende grootste hotelketen ter wereld, met meer dan 400 hotels in 43 landen. Ze weten dus wel wat ze doen, denken we zo.

Nadal zelf is behoorlijk in zijn nopjes in zijn nieuwe rol. “Vooral de opening van ZEL op Mallorca is voor mij een droom die uitkomt. Als iemand die een groot deel van mijn leven de wereld rond heeft gereisd, wilde ik iets verfrissends en levendigs creëren dat trouw blijft aan de tradities van de Balearen,” aldus Nadal.

Vooral ZEL Mallorca is een fantastische plek om te bezoeken en te verblijven. Sowieso is het eiland een heerlijke plek voor een vakantie. Je vliegt er vrij vlot heen en als je een auto huurt, kun je makkelijk het hele eiland verkennen. ZEL Mallorca heeft 165 kamers, waarvan 21 suites of junior suites, en deze bieden allemaal een prachtig uitzicht op zee. Qua design werd er inspiratie geput uit de mediterrane manier van leven. Veel wit, veel hout en veel tegels. Buitengewoon goed ingericht allemaal. Het hotel ligt aan Palmanova, één van de meest beroemde stranden van het eiland, het bevindt zich op slechts vijftien minuutjes rijden van de hoofdstad Palma en op minder dan dertig minuten van de luchthaven. Hij heeft er wel kijk op, onze Rafa.

Meer informatie vind je hier
Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg