Apple teaset 3e seizoen van beste serie die je nog niet kent

Een morsige Gary Oldman, Britse geheime diensten en een regenachtig Londen. Onweerstaanbaar, niet?

Apple TV+ doet het de laatste tijd goed met series als Ted Lasso en Severance, maar ook (aanstaande) speelfilms als CODA, Killers of the Flower Moon en Napoleon.

Aan deze lijst kunnen we zonder twijfel Slow Horses toevoegen, één van de beste spionageseries in jaren. Het is een slim, geestig, slim geplotte serie over een groep verschoppelingen in de spionagewereld die uiteindelijk essentieel blijken te zijn voor het Verenigd Koninkrijk. In de hoofdrol zien we een morsige Gary Oldman als de norse, sluwe en opvliegende Jackson Lamb, die eigenlijk sympathiek en betrokken is. Het spionagegenre is zelden zo fris of leuk om naar te kijken.

Naast Oldman als de misantropische spionnenleider zien we de voor een Academy Award-genomineerde Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Saskia Reeves, Freddie Fox, Chris Reilly, Samuel West, Sophie Okonedo en de Academy Award genomineerde Jonathan Pryce.

Slow Horses, gebaseerd op de gelijknamige donker-humoristische boekenserie van schrijver Mick Herron, gaat over een disfunctioneel team van Britse inlichtingenagenten die afgeserveerd worden door MI5 in het deprimerende Slough House in Londen.

De agenten zijn voorbereid op een gedoemde carrière en leggen hun baan zo ongeveer neer totdat een grote samenzwering de boel in het eerste seizoen in beroering brengt. In het derde seizoen probeert het team één van hen te redden terwijl ze een donker geheim in het hart van de dienst ontdekken Het lijkt er dus op dat deze zogenaamde onhandige agenten toch goed zijn in hun werk.

Apple TV+ showt nu de eerste trailer van seizoen drie hieronder. De eerste twee afleveringen komen uit op woensdag 29 november, met daarna wekelijks een nieuwe aflevering tot en met 27 december. Seizoen vier volgt snel, want deze is al besteld door Apple. En ze kunnen nog wel even door, want Mick Herron heeft in totaal acht boeken geschreven over de afgedankte 00’s van Slough House.