Een flesopener in je sneaker. En bier

Het Nederlandse biermerk Heineken presenteert: Heinekicks

Dominic Ciambrone is de oprichter van The Shoe Surgeon, een sneakercollectief met hoofdkwartier in Los Angeles.

Ciambrone is een zogenaamde high end shoe customizer. Hij bewerkt sneakers tot unieke exemplaren. Gratis is dat niet, de prijs voor zijn sneakers bestaat uit een bedrag van vier cijfers.

Dat Ciambrone een flink potje kan customizen wordt bewezen door zijn klandizie, die wordt gevormd door liefhebbers van naam en faam als Drake, Lebron James en Justin Bieber. 

Het Nederlandse biermerk Heineken, dat eerder al samenwerkte met het Japanse A Bathing Ape, heeft Ciambrone nu gevraagd om een sneaker te ontwerpen in het kader van hun bier Heineken Silver. De sneaker, die in gelimiteerde oplage uitkomt, heeft de naam Heinekicks meegekregen.

De smaakvan Heineken Silver-bier? Ietsje minder bitter en bevat een tikkeltje minder alcohol dan de reguliere Heineken-pils. Maar je kunt natuurlijk ook voor geheel alcoholvrij bier opteren.

Een beetje apart is de sneaker wel. Zo heeft Heineken in een buideltje in de groene tong van de schoen een flesopener verstopt. En dat is nog niet het opvallendste onderdeel. In de zool van de schoen zit bier. Pardon? “Ik kan niet zeggen dat ik ooit eerder een sneaker heb ontworpen waar bier in zit,” aldus Ciambrone.

Drinken van dat bier wordt lastig want het is in de zool gespoten. Misschien is uitwringen van de zool een optie op dorstige dagen.

Liever gewone witte sneakers? Hier vind je de klassiekers.

Overigens betekent gelimiteerd in dit geval ook echt gelimiteerd, want er worden maar 32 paar Heinekicks geproduceerd. 

Om het nog exclusiever te maken: je kunt ze alleen in Singapore kopen, bij de sneakerboetique Limited Edt Vault (en daarna ongetwijfeld online in de doorverkoop).