Stadium Goods en Döttling maken de ultieme sneakerkluis

Voor ‘slechts’ €33.234 berg je je meest kostbare sneakers op. Mét vingerafdruk-beveiliging.

Sneakershop Stadium Goods is een samenwerking aangegaan met de eeuwenoude kluizenfabrikant Döttling. Het resultaat: een exclusieve lijn van hoogwaardige, op bestelling gemaakte, kluizen. Ontworpen om je zeer verzamelwaardige schoeisel veilig in op te bergen.

De stijlvolle opbergoplossing is geïnspireerd op de ‘Trophy Case’ (lees: een display met glazen voorzijde) die Stadium Goods gebruikt om zijn meest gewilde waren te presenteren. Daarom wordt elke handgemaakte kluis geleverd met speciale planken om sneakers in de schijnwerpers te zetten en ze tegelijkertijd te beschermen tegen slijtage.

Sneakerheads kunnen kiezen uit vier verschillende uitvoeringen: kalfsleer, faux struisvogel, faux alligator en koeienhuid.

De kluizen zullen exclusief via Farfetch worden verkocht (Farfetch kocht Stadium Goods in 2018). Wereldwijd zijn er slechts 15 exemplaren beschikbaar per uitvoering. Elke kluis wordt in de Döttling-fabriek in Duitsland geassembleerd en is binnen vier tot acht weken klaar voor verzending.

Döttling produceert al meer dan een eeuw eersteklas luxe kluizen, maar het merk prijst zijn nieuwe gezamenlijke inspanning als ‘één als geen ander’. De metalen hardware is gelakt en gepolijst om wat extra glans te geven.

Elke optie heeft een oplaadbare vingerafdruk-vergrendeling voor optimale veiligheid, een optioneel alarm dat afgaat wanneer de kluis wordt verplaatst en ingebouwde verlichting. Om het een en ander nog decadenter te maker is er een intern ventilatiesysteem dat de luchtstroom op gang brengt en het risico vermindert op vochtigheid.