Deze sneakers zijn écht kapot gedragen

Het Leger des Heils grijpt de ‘kapotte’ sneakers van het luxe modehuis Balenciaga aan om een punt te maken.

leger des heils sneakers
Stijl
rene lacoste
Korte geschiedenis van het poloshirt
Door Arno Kantelberg
Stijl
Johan Cruijff ontvangt zijn Porsche uit handen van Ben Pon.
De 30 coolste sporters aller tijden
Door Arno Kantelberg

Het Spaanse modehuis Balenciaga presenteerde enkele weken geleden een lijn sneakers die nogal wat ophef veroorzaakte. Niet zozeer vanwege de prijs (boven de duizend euro), maar vooral vanwege de kwaliteit. De schoenen oogden namelijk alsof ze drie weken in de varkensstal hadden gelegen.

Balenciaga poogde een duurzaam statement te maken: elke fase van een sneaker is interessant, óók de eindfase. ‘Fully destroyed’ was de naam die Balenciaga de sneakercollectie mee gaf.

De sneakers werden alom bespot, maar het Leger des Heils zag er aanleiding in om zelf een statement te maken. Ze vroegen de bekende modefotograaf Carli Hermès om schoenen te fotograferen die echt helemaal opgedragen waren (en niet, zoals in het atelier van Balenciaga, ‘destroyed’ gemaakt zijn). Fotograaf Carli Hermès ken je van de spraakmakende campagnes voor het pakkenmerk Suit Supply.

Truly Destroyed’ is de gevatte naam die het Leger des Heils de collectie meegeeft. Het is voor het Leger des Heils een manier om aandacht te vragen voor de 32.000 daklozen in Nederland.

Voor de campagne huurde het Leger des Heils het hippe Amsterdamse bureau Cloudfactory in. Tegenover Adformatie legt creatief directeur César García van Cloudfactory uit: “De campagne gaat erom het gesprek over daklozen te kapen en een zinvolle boodschap over te brengen.” 

Wat die boodschap is, vertelt fotograaf Carli Hermès: “Het zou mooi zijn als we met deze campagne consumenten bewust kunnen maken van de waarde van kleding en dat ze wellicht minder geld uitgeven aan fashion en meer doneren aan het Leger des Heils.”

Ben jij geïnteresseerd in de ‘truly destroyed all purpose shoe’ van John, een schoen die helaas ‘not waterproof’is maar wel ‘various holes for warm weather’ bevat, klik dan hier (hou wel rekening met een ‘painful fit’). De prijs voor de afgetrapte schoen: € 1.450 (net als de meeste destroyed schoenen van Balenciaga).

Of opteer je voor de halfhoge sneakers van Samson? Dan krijg je een ‘blood stained’ schoen met ‘rusted look’ en ‘hole effect in sole’ voor een knappe € 1.450.

Hier vind je de complete webshop van de Leger des Heils' sneakers.
Stijl
rene lacoste
Korte geschiedenis van het poloshirt
Door Arno Kantelberg
Stijl
Johan Cruijff ontvangt zijn Porsche uit handen van Ben Pon.
De 30 coolste sporters aller tijden
Door Arno Kantelberg