Hiermee hou je je snor in model

De snor is weer terug. Big time. Met deze tool hou je ‘m fris & fruitig.

De baard is zo mainstream is geworden dat een man die er geen heeft juist opvalt. Daar heeft de baard overigens meer dan tien jaar over gedaan. Het was de hipster die ‘m groot heeft gemaakt.

Maar wil je je een beetje origineler in de kijker spelen dan is er de snor. Weet waar je aan begint, want een snor vereist net zo veel werk om ‘m in shape en appetijtelijk te houden als een baard. Prima tips vind je hier.

En dan is er nog de kwestie: welke snor past bij mij? Simpelweg een paar modellen uitproberen is de beste oplossing. Zie je dat niet zitten of vind je het moeilijk om te bepalen welk model bij je past, vraag dan raad aan je barbier of kapper. Vinden ze gegarandeerd niet raar, ze zullen eerder blij zijn op hun expertise aangesproken te worden.   

Wat dat onderhoud betreft: Je zult je tache regelmatig moeten wassen om ‘m fris te houden. En zo nu en dan een druppel baardolie inmasseren geeft een mooie glans. Loop eens binnen in een speciaalzaak en je zult versteld staan over de grote hoeveelheid producten en tools die er zijn om je snor in alle opzichten te laten shinen.

Wilde zwijnen

Wij waren weg van dit luxe borsteltje uit wengé hout waarin haren van wilde zwijnen zijn verwerkt. De snorborstel (€27) is van het Italiaanse geurhuis Acca Kappa. De lijn is in Nederland onder meer hier verkrijgbaar.

Wat ‘ie doet? Met de tool breng je lucht in de snorharen, verwijder je vuil en stimuleer je de huid eronder. En daarbij is het een plaatje om te zien.