Ook een ‘tache als Jurre Geluk?

Heeft Wie is de Mol je op het spoor van de snor gezet? Je bent niet de enige. De snor rukt op…

De snor zit in de lift. Mede dankzij het televisieprogramma Wie is de Mol, waarin Jurre Geluk uiteindelijk de snoodaard bleek te zijn. Denk je zelf ook over een neusmat, een ’tache’, de knevel of hoe je ‘m ook wil noemen?

Drie adviezen van professionals:

Het eerste advies komt van de gelauwerde kapper Shaw Hosseinpour, eigenaar van HD Colorhouse in Zaandam: “Is je interesse in een snor gewekt, probeer het dan gewoon anders kom je er nooit achter hoe het staat. Scheer je tijdens een vakantie eens twee of drie weken niet, en kijk hoe dat uitpakt. Grote kans dat je versteld zult staan van het resultaat. En dat is dan de basis waaruit je eventueel met de vorm en lengte van de snor kunt gaan variëren.”

Ook Richard Dries, eigenaar van de speciaalzaak Scheer & Schuim in Dordrecht geeft raad: “Nederland was nooit echt een snorrenland. Dus als je een snor laat staan zal je gegarandeerd commentaar gaan krijgen, zowel positief als negatief. Een snor geeft je namelijk iets markants, iets eigens. Ik draag zelf al jaar en dag een snor en een sik. Je wilt niet weten hoe vaak mensen over De Drie Musketiers beginnen als ze met me praten, maar ik ben er nog altijd heel erg blij mee.”  

Een laatste tip komt van Ali Jamali, van salon Allurette in Rotterdam. “Gebruik de Movember-actie in november om eens te experimenteren met een snor. En te kijken welk model bij jouw persoonlijkheid past. Je moet een beetje geluk hebben met je baardgroei. Vind je je eigen kleur te vlak? Bedenk dan dat we je snor een subtiel kleurtje kunnen geven om ‘m er nét wat meer uit te laten springen, mocht je dat willen.”