Presleys in de herkansing in Sofia Coppola’s ‘Priscilla’

Na Elvis krijgt ook Priscilla haar eigen film. Coppola’s eerste sinds ‘On The Rocks’.

Na het succes van Baz Luhrmans biopic Elvis uit 2022, gebaseerd op het leven van rock-‘n-roll-icoon Elvis Presley, vonden sommigen dat Priscilla er wat karig vanaf kwam. Veel screentime had ze ook niet. Sofia Coppola belooft beterschap met Priscilla. Gebaseerd op Priscilla Presley’s biografie Elvis & Me.

De film geeft een noodzakelijke kijk op Priscilla’s leven voor en tijdens haar relatie met de zanger, aangezien de film van Luhrman haar reduceerde tot een zeer ondergeschikte rol en het meest schokkende aspect van hun relatie verdoezelde.

De film start wanneer de tiener Priscilla Beaulieu, Elvis Presley ontmoet op een feestje. Hun band gaat van een opwindende verliefdheid en een bondgenoot in eenzaamheid tot een zachtaardige beste vriend. Door Priscilla’s ogen vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe in Elvis en Priscilla’s lange relatie en turbulente huwelijk. Van haar 15e tot aan haar 27ste. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed ‘Graceland’.

Keer op keer laat filmmaker Sofia Coppola ons zien dat ze niet voor niets een cultfavoriet is. Van een indie-it-girl uit de jaren 90 met moderne klassiekers in het archief als Marie Antoinette, The Virgin Suicides en natuurlijk Lost in Translation. Stemt hoopvol als Elvis toch iets té bombastisch voor je was…

Sterren Jacob Elordi (als Elvis en bekend van HBO’s Euphoria) en Cailee Spaeny (Maere of Easttown) zie je in de eerste officiële teaser. Voordat ‘ie gaat draaien dit najaar op de filmfestivals van Venetië en New York, waar de film later dit jaar in première gaat.

Het verhaal van Presley lijkt perfect te passen bij Coppola. Ze brengt ‘nuance en gevoeligheid en hoe gecompliceerde relaties met mannen de overgang naar vrouwelijkheid bepalen’, aldus Priscilla zelf.

Een Nederlandse verschijningsdatum is nog niet bekend. Meer wordt bekend na de filmfestivals. In Amerika draait de film vanaf 27 oktober in de bioscoop.