Een privéclub, maar een publieke verzorgingslijn

Het beroemde Soho House heeft een eigen verzorgingslijn: Soho Skin.

soho skin
Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Soho House is een privéclub met wereldwijd meer dan honderdduizend leden. De club heeft 38 filialen, met sinds 2018 ook een club in Amsterdam, in het gebouw aan de Spuistraat waar voorheen het Bungehuis was gevestigd. 

Het Bungehuis was ooit de vestiging van een handelskantoor, laatstelijk een dépendance van de Universiteit van Amsterdam. Nu tref je er mensen uit de media, kunst, cultuur en de mode, want Soho House is een club die naar eigen zeggen leden niet selecteert op basis van “net worth and job titles”, maar op basis van creativiteit.

Voor een verzorgingslijn onder de naam Soho Skin verzamelde Soho House de wensen van hun leden. Een cosmetisch team in Engeland ontwikkelde vervolgens een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde (“science backed”) verzameling verzorgingsproducten. (Alle Soho Skins-producten worden in Engeland geproduceerd.)

De Soho Skin-lijn wordt eco-vriendelijk geproduceerd en de verpakking is recycable.

De kern van de verzorgingslijn wordt gevormd door het Soho Skin Concentrate; een volgens Soho House uniek concentraat dat onder meer glycogeen bevat en je huidcellen revitaliseert en beschermt. 

De lijn omvat in totaal elf producten. Alle elf producten zijn genderneutraal, dus er kan thuis door beide geslachten gebruik van worden gemaakt. Top. De prijzen variëren, maar zitten niet aan de onderkant van de markt. Het Renewal Serum kost 90 euro; de Face Cream kost 70 euro, net als de Face Oil.

soho house

Leden van Soho House kunnen de producten gebruiken op hun kamers, wanneer ze er overnachten. Niet-leden kunnen in Amsterdam terecht in de Cowshed Spa. Die club is net als het restaurant Cecconi’s gevestigd op de begane grond van Soho House aan de Spuistraat. Zowel Cecconi’s als Cowshed Spa zijn vrij toegankelijk – geen lidmaatschap vereist.

Soho House, Spuistraat 210, Amsterdam – alle producten zijn ook verkrijgbaar via sohoskin.com

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie