De eeuwige stijl van Slim Aarons

Mid Century Style aan je muur. De nieuwste Sonic Editions maken het mogelijk met (betaalbare) foto’s van fotograaf Slim Aarons.

Aarons, die zijn werk ooit definieerde als: ‘het fotograferen van aantrekkelijke mensen die aantrekkelijke dingen doen op aantrekkelijke plaatsen’.

Sonic Editions, het bedrijf dat samenwerkt met ’s werelds beste fotografen en fotoarchieven om afdrukken van galeriekwaliteit in beperkte oplage te produceren, heeft zojuist een verzameling zeldzame en nooit eerder vertoonde foto’s uitgebracht van de gevierde high society-fotograaf Slim Aarons. Slim Aarons beschreef zichzelf als een documentairemaker.

Aarons werkte voornamelijk voor society publicaties en nam foto’s van rijken en beroemdheden, zowel voor als na het dienen als fotograaf voor het Amerikaanse militaire tijdschrift Yank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Slim Aarons stond bekend om de positieve portretten van de mensen die hij fotografeerde en om precies deze reden werd hij uitgenodigd voor alle partijen die ertoe deden.

Slim Aarons (1916-2006)

Zijn onderwerp bestreek de Amerikaanse en Europese gegoede bevolking, inclusief de adel en zowel de kleine als grote sterren van de dag. Ooit definieerde hij zijn werk als ‘het fotograferen van aantrekkelijke mensen die aantrekkelijke dingen doen op aantrekkelijke plaatsen’.

De 139 afbeeldingen waaruit de Sonic Editions x Slim Aarons-collectie bestaat, zijn zorgvuldig geselecteerd uit de Getty Images Gallery-collectie, en vele zijn nog nooit eerder te koop geweest of zijn al tientallen jaren niet meer in omloop. Elke op bestelling gemaakte afdruk wordt geproduceerd met het originele negatief en wordt geleverd met toestemming van de Getty Images Gallery.

De prijzen beginnen bij €89 en lopen op tot zo’n €399, afhankelijk van je gekozen formaat.

Beeld: Sonic Edition