De 11 grootste ergernissen in de sportschool

Als je motivatie om naar de sportschool te gaan al niet zo hoog is, dan is ‘ie na het lezen van dit lijstje al helemaal verdwenen.

Ben jij een bekend gezicht bij de gym bij jou in de buurt? Dan zullen deze sportschool ergernissen je vast ook zijn opgevallen. Zo niet, dan moet je even nagaan of je er zelf schuldig aan bent.

1 Pompende muziek

Sportscholen met een té harde muziekinstallatie mogen gecanceld worden. We luisteren het liefst naar onze eigen muziek – en vaak eerder nog liever naar onze eigen gedachten dan naar de slechte EDM van de sportschoolplaylist. I’m Losing It van Fisher kwam in 2018 uit, die hoeven we niet nog steeds ieder uur voorbij horen komen.

2 Alles delen op Instagram

Sporten doe je voor jezelf, niet om aan anderen te laten zien hoe fanatiek je bent. Nee, ik hoef geen gymselfies en ook geen bord kip met broccoli op mijn feed. Dus stop met #BeastMode, #GymLife en #NoExcuses.

3 Oude universiteitssweaters

Niets zegt duidelijker dat jij nog met je gedachten bij je studententijd zit, dan die oude sweater die je gratis bij de introductieweek kreeg.

4 Flex-oefeningen doen voor de spiegel

Het heeft iets narcistisch. Doe maar thuis, wij geloven het wel.

5 Bandana’s

Je bent niet op de binnenplaats van een Amerikaanse gevangenis, je bent in een sportschool. Het helpt niet tegen zweet en je wekt sterk de indruk dat je jouw terugtrekkende haarlijn aan het verbergen bent.

Mark Wahlberg bij een F45 training.

6 Kreunende kerels

Weinig dingen zijn minder sneu dan je te gedragen als de Sharapova van de sportschool. Met simpel in- en uitblazen krijg je die stang ook wel omhoog.

7 Strakke hemdjes met spaghettibandjes

Iets klopt niet: je stemt je look af op die van een WWE-worstelaar, maar na twintig push-ups zit je vervolgens een half uur in de sauna.

8 Nog erger: helemaal geen shirt

Sommige mensen hebben het idee dat ze figureren in een aerobics video uit de jaren tachtig.

9 Trainingsmaskers

Het trainingsmasker is het ultieme douchebag alert (a.k.a de sportschool red flag). Hierbij hebben we het niet over een mondkapje, maar een heus masker dat ademen doelbewust beperkt. Het zou de sportprestatie moeten verbeteren, maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast heeft een drager qua uiterlijk iets weg van The Kraken.

11 Hamsteren van dumbbells

Iedereen kan die gast met acht dumbbells om hem heen wel schieten als hij al 10 minuten op zijn telefoon zit te kijken. Kies een gewicht en houd het daarbij.