Wanneer verschijnt Squid Game seizoen 2?

De teasers, geruchten en alles wat je wilt weten over Squid Game seizoen 2.

Squid Game brak het internet toen het in september op Netflix verscheen. De Koreaans-talige serie met een curieus plot viel zó goed in de smaak bij de kijkers, dat de serie in totaal zo’n 900 miljoen euro opleverde. Met 111 miljoen views in de eerste 28 dagen na de release is Squid Game de meest populaire Netflix-lancering tot nu toe. Naast alle mooie cijfers, kreeg de serie ook veel lof voor het verhaal. Player 001, de oude man die werd gespeeld door O Yeong-su, ontving zelfs een Golden Globe voor de Beste Mannelijke bijrol. Niet gek, dus, dat Netflix eergisteren heeft toegezegd op een nieuw seizoen van de hitserie.

In de teaser, die naar buiten werd gebracht via een Instagramvideo, zien we de vervloekte pop Young-hee en horen we het bekende deuntje die we maar al te goed kennen van seizoen 1. De teaser kan maar één ding betekenen: let the games begin. Gepaard bij de teaser kwam een bericht van Squid Gamecreator Hwang Dong-hyuk. De bedenker gaf niet alleen aan dat er een seizoen 2 aankomt, maar dat er ook een nieuw personage in het tweede seizoen verschijnt:

It took 12 years to bring the first season of Squid Game to life last year. But it took 12 days for Squid Game to become the most popular Netflix series ever. As the writer, director, and producer of Squid Game, a huge shout out to fans around the world. Thank you for watching and loving our show. And now Gi-Hun returns. The Front Man returns. Season 2 is coming. The man in the suit with ddakji might be back. You'll also be introduced to Young-hee's boyfriend, Cheol-su.”

Hwang Dong-hyuk schrijft dat het hem 12 jaar heeft gekost voordat het eerste seizoen van Squid Game te zien was. Hiermee duidt hij op het feit dat 10 jaar lang niet één producer zijn pilot-idee wilde aannemen, tot Netflix besloot de Koreaanse serie wél te produceren.

Ook noemt hij Seong Gi-Hun, die wordt gespeeld door Lee Jung-jae en bekend is als Player 456. Het is de enige overlevende van de games, en het einde van seizoen één suggereerde dat hij terug zou worden genomen in de sadistische wereld van Squid Game. The Front Man (gespeeld door Lee Byung-hun) is degene die de hele deal organiseert, terwijl ‘The man in the suit’ waarschijnlijk The Salesman (Gong Yoo) is, die Gi-Hun op het begin rekruteert in het metrostation. Young-hee is de sinistere pop die tijdens het eerste spel de leiding neemt. In het tweede seizoen ontmoeten we haar vriendje, wat weinig goeds kan betekenen voor de nieuwe kandidaten.

Squid Game: Het plot van seizoen 1

Voor wie even onbezonnen aan Squid Game begon als bovengetekende stond een onheilspellende verrassing te wachten. In de lugubere serie worden 499 mensen namelijk stuk voor stuk vermoord, op één na. De lotsbestemming van een kandidaat is gebaseerd op het feit of ze een spel wonnen over verloren. Vrij simpel: verlies je het spel, dan word je doodgeschoten of kom je door de omstandigheden van het spel om; win je het spel, dan ga je door naar de volgende ronde. Waarom je hier aan mee zou doen? De winnaar van het spel krijgt een bizarre geldprijs, en toevalligerwijs zijn alle kandidaten mensen met hevige schulden en/of weinig levensuitzicht.

Gi-hun, speler 456, en Oh Il-nam, speler 001.

Eén zo’n kandidaat is Seong Gi-Hun, de hoofdrolspeler in Squid Game. Hij wordt ontvoerd naar een afgelegen eiland, waarna hij wakker wordt in een gymzaal. Hier krijgt hij zijn medekandidaten te zien en over zijn lot te horen. Het eerste spel: Annemaria Koekoek. Het tweede spel: Ppopgi, waarbij de speler binnen tien minuten een figuurtje uit een zacht koffiekoekje moet halen. Het derde spel: touwtjetrekken. Boven een tientallen metershoge afgrond. En ga zo maar door. Om spoilers te verkomen, lees je het hele einde van het Squid Game-plot op deze Netflix-website.

Wanneer verschijnt Squid Game seizoen 2?

Wat er precies gaat gebeuren in Squid Game seizoen 2 is nog niet duidelijk. Aangezien Seong Gi-hun terugkomt, is het logish dat acteur Lee Jung-jae die rol wederom op zich neemt. Ook wat betreft verschijningsdatum is er veel onduidelijk, maar aangezien het tweede seizoen pas net een groen licht heeft gekregen, zal het niet eerder dan eind 2022/begin 2023 verschijnen. Trailers zijn er helaas ook nog niet, maar voor wat er binnenkort nieuw op Netflix verschijnt, klik je hier.