Met deze sterrenbeelden kun je lachen

Ella van Wilsum zocht uit welke sterrenbeelden het meeste gevoel voor humor hebben. Dat zijn dus deze vier.

eileen-pan-5d5DSRQ5dUc-unsplash

Een goed gevoel voor humor, daar beschikken we helaas niet allemaal over. Ik denk dat ik mezelf wel als grappig mag bestempelen. Toch krijgen sommige mensen het voor elkaar om je aan het huilen (van het lachen) te maken en lijken anderen geen enkele grap te begrijpen. Waar zou dat nou aan kunnen liggen?

Je raadt het al: dat zou zomaar eens in de sterren geschreven kunnen staan. Schijnbaar zijn er een aantal sterrenbeelden die bekend staan om hun humor. (Disclaimer: ik ben maagd, dus ja, met mij kun je lachen.)

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden houden van harde humor en zijn niet bepaald bang om grappen te maken. Deze brutale humor wordt overigens niet door iedereen even goed opgevat. Maar met het juiste publiek (mensen met dezelfde humor) erbij? Dan zijn de rake grapjes van dit sterrenbeeld een een absolute hit. Gieren gegarandeerd.

Bewijs: Freek de Jonge (30 augustus 1944), Peter Sellers (8 september 1925)

Waterman (20 januari – 8 februari)

Watermannen zijn hilarisch vanwege hun grote hoeveelheid zelfspot. Dit sterrenbeeld neemt zichzelf niet al te serieus en kan daarom overal wel de humor van inzien. Dat maakt dat Waterman een echte gangmaker is.

Zonder enige moeite krijgt de Waterman een hele groep mensen aan het lachen door al zijn/haar sarcastische opmerkingen.

Bewijs: Chris Rock (7 februari 1965)

Boogschutter (22 november – 21 december

Boogschutters zijn enorm optimistisch en zien zelden ergens een probleem in. Dit positieve sterrenbeeld weet iedere vervelende situatie prettiger te maken door zijn/haar lichte en vrolijke humor. Duistere, grove en pessimistische grappen? Daar zal je de Boogschutter niet gauw op betrappen.

Bewijs: Herman Finkers (9 december 1954), Theo Maassen (8 december 1966)

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een Weegschaal wil niets liever dan dat iedereen het naar z’n zin heeft. Drie keer raden hoe dit sterrenbeeld dat voor elkaar krijgt? Precies: door mensen op te vrolijken met humor.

Dit sociale wezen staat erom bekend goed op te kunnen schieten met mensen, dus het is niet voor niks dat de Weegschaal in dit rijtje thuishoort.

Bewijs: Daniël Arends (15 oktober 1979), Zach Galifianakis (1 oktober 1969)