5 tijdloze stijltips voor de twintiger

Volg deze vijf aanwijzing voor dat extra beetje charme in je outfit. Onthou: het zit ’m in de details.

kapper

1// Kies slank gesneden kledingstukken 

Als je de dertig nog niet hebt aangetikt, ben je hoogstwaarschijnlijk nog een slanke den. Dat mag gezien worden! Kies dus overhemden en jasjes met een taille; laat ze niet als een bungalowtent om je heen waaien (we leven tenslotte niet in de jaren negentig). 

Let wel op: dit geldt niet voor je broeken! Mijd de skinny jeans! Je bent geen leverworst.

2// Zorg er voor dat je kleermaker en je kapper je beste vriend worden 

Het helpt als er iemand met ambachtelijke kennis van zaken met je meekijkt. Selecteer je kleermaker en je kapper op zijn/haar ambachtelijke talent, maar ook op zijn/haar oog voor detail. Vertrouw ze; bouw een band met ze; ga regelmatig bij ze langs. Zij leveren jou die extra tien procent.

3// Verzorg je schoenen 

Verzorg je schoenen, het is een kleine moeite – zéker in de natte, modderige maanden van het jaar.

Nadat je je schoenen hebt uitgetrokken (thuis draag je sloffen), haal je er een doekje overheen. Suède schoenen maak je schoon met licht schuurpapier, nat geregende leren schoenen laat je rechtop afdrogen. 

Leren schoenen oppoetsen? Dat doe je door een oud T-shirt in wat water en schoenpoets te deppen en daarna met kleine cirkeltjes over het leer te wrijven. Maar een beetje spuug kan ook.

Let op: als je die goed gepoetste schoenen volgende keer aantrekt, voelt het alsof je gegroeid bent. De extra tien procent!

Dit zijn de 13 items die geen enkele man moet bezitten. Nee, zélfs de twintiger niet.

4// Experimenteer 

Je bent jong en je wilt wat. Op deze leeftijd mag je nog fouten maken kun je nog af en toe iets geks uitvreten. Het zal je worden vergeven.

5// Ken je kleuren 

Je mag experimenteren, maar laat oranje met groen voor wat het is. Hetzelfde geldt voor geel met blauw.

Het kost tijd om te weten welke kleurencombinaties werken, en je moet erachter zien te komen welke kleur überhaupt het beste past bij de kleur van je huid, haar en ogen. 

Met basics kun je nooit de fout in gaan: het zwarte leren jack, het witte overhemd, de camel overjas, de marineblauwe sweater, de beige trenchcoat, de kaki chino – het zijn de basics die het ’m doen.