5x Stijlvol je fiets opbergen

Wat begon als functioneel element heeft zich inmiddels ontwikkelt tot een stijlvol accessoire.

En nee, dan hebben we het niet over een houten plank met een paar haken. We zetten de coolste voor je op een rij. Deze fietsenstallingen zijn ware trofeeën voor aan je muur. Zonder dat het ook maar iets afdoet aan z’n functionaliteit.

Het Iceberg-rek is bedacht door Reinis Salins. De sculpturale vorm is gemaakt van hout en lijkt op het eerste gezicht niet eens op een stalling voor je bike. Voor €523 is het helaas wel een duur grapje die je aan je muur hebt hangen…

Als je een toffe tweewieler hebt gekocht, dan wil je deze zo goed en zo veilig mogelijk  stallen. Het liefst in stijl natuurlijk, want je nieuwe aanwinst mag gezien worden. Naast het feit dat deze Vadolibero Domus (vanaf €5.500) een soort stalling is voor je fiets, is het tevens een opbergruimte voor fietsmaterialen en accessoires. De Domus is clean, minimalistisch en van eikenhout.

Je kunt je chique tweewieler ook een ereplaatsje geven aan de Bike Valet. Het minimalistische ontwerp met een lichte, industriële uitstraling past probleemloos in verschillende interieurs. Vooral omdat ze ook nog eens in neutrale kleuren verkrijgbaar zijn met daaraan een prijskaartje van $98.

Bikinibicis is een klein en aantrekkelijke rekje om te monteren aan je muur. De fietshouder heeft een ruwe, vintage uitstraling en is gemaakt van hout. Handig om te weten, is dat je ‘m ook kunt gebruiken als boekenplank of voor duizend andere dingen. Het ruimtebesparende design is daarnaast ideaal voor kleine ruimtes.

Het rek van ontwerper Daniel Ballou ziet er niet alleen cool uit, maar is ook nét even iets veelzijdiger. De fietsenhouder verschijnt in een horizontale versie voor aan je muur en in een verticale variant voor op de vloer.

Vanaf nu hoeft je fiets dus niet meer weg te rotten buiten aan de gracht, maar kun je ‘m tentoonstellen als een modern accessoire in je woonkamer. Al denken we dat het beter is om die bakfiets gewoon in de garage te zetten.