De 29 stijlvolste filmgangsters (deel II)

Dit zijn de 29 stijlvolste filmgangsters op een rij. Van The Pink Panther tot Pulp Fiction en van Ocean’s 11 tot Get Carter.

Le Cercle Rouge (1970)

De regenjas van Alain Delon, als meesterdief Corey, legt het hier af tegen zijn snor. 

Casino (1995)

Pastelgele, roze en nog bonter gekleurde zijden overhemden; babyblauwe, turquoise, zilvergrijze en roze jasjes; glimmende witte dassen; gele pochetjes; gouden pinkring: Robert De Niro is als Ace Rothstein een beeldverhaal op zich. 

The Killer (1989)

Huurmoordenaar Ah John (Chow Yun-fat) draagt het vertrouwde gangsteruniform (regenjas, gleufhoed, zwart pak), gecombineerd met een witte sjaal, die ook nog een rol speelt in het verhaal. 

Rififi (1954)

Klassieke film noir waarin Jean Servais als juwelendief Tony le Stéphanois de kraag van de overjas hoog opgestoken houdt. Daarboven een gleufhoed, daaronder een perfect geknoopte das en zelfs een artistiek sjaaltje

Ocean’s 11 (1960)

Frank Sinatra was de ster, maar het is Dean Martin (rechts) die de show steelt in deze film die een remake kreeg in 2001, wat de start betekende voor een succesvolle trilogie.

Black Caesar (1973)

Erg jaren zeventig en dus flamboyant, maar Fred Williamson weet de wijdte van zijn broekspijpen te beperken in deze remake van Little Caesar. Topstuk is de fraaie homburg-hoed. 

Pulp Fiction (1994)

Samuel L. Jackson als Jules Winnfield, met een snor, bakkebaarden, wit overhemd met tab-collar, dun zwart stropdasje en een bruinleren portemonnee met opdruk: Bad Motherfucker

Black Out (2012)

Raymond Thiry (Jos) in zachtleren bomberjack en Robert de Hoog (Gianni) in een gele coltrui met bretels! 

Max von Sydow in Three Days of the Condor.

Three Days of the Condor (1975)

Max von Sydow als huurmoordenaar G. Joubert met fantastische bril, jagershoedje en een zeker voor die tijd verrassende minimalistische A-lijn jas.

Tokyo Drifter (1964)

Tetsuya Watari speelt Yakuza-enforcer ‘Phoenix Tetsu’ Hondo in deze bijna pop-art-gestileerde film vol babyblauwe pakken tegen gele en rode settings.