Stone Island aan de haal met New Balance

Vanaf vandaag te koop: de klassieke 574 van New Balance, geherinterpreteerd door Stone Island.

Stijl
De militaire erfenis in jouw garderobe (1)
Door Arno Kantelberg
Stijl
Een wintermantel als een Baas
Door Arno Kantelberg

New Balance heeft de ontwerpers van het hippe Italiaanse streetwearmerk Stone Island gevraagd het klassieke model 574 van New Balance opnieuw te interpreteren. Dat doen ze met een ontwerp waarover New Balance zelf zegt dat het “informed” is “by the use of military influences”.
Mooi gezegd. Waarmee ze concreet bedoelen: olijfgroene kleuren en een metallic grijze, semi-transparante rubberen hiel.

De klassieke 574, voor het eerst geïntroduceerd in het jaar dat het Nederlands voetbalelftal Europees Kampioen werd (1988), wordt door New Balance vaker ingezet als canvas waar andere merken op kunnen ‘schilderen’. Begrijpelijk, het is tenslotte de klassiekste en herkenbaarste New Balance-sneaker.

Wanneer was het gouden tijdperk van de sneaker-reclame?

Ook iconisch is het Compass-logo van Stone Island; dat vinden we terug op de groengele wollen tong van de schoen. De hielkraag van het model is pluizig en wit.

Er is door het Italiaanse Stone Island en het Amerikaanse New Balance ook een kledingcollectie bedacht in het olijfgroen (zie het T-shirt hierboven), maar in alle eerlijkheid zouden wij die deze keer overslaan.

Vanaf 16 februari is deze schoen verkrijgbaar in geselecteerde winkels, bij New Balance of Stone Island. Om 15:00 uur wordt de schoen online beschikbaar gesteld. Prijs: €150.

Stijl
De militaire erfenis in jouw garderobe (1)
Door Arno Kantelberg
Stijl
Een wintermantel als een Baas
Door Arno Kantelberg