Waar stream je alle 2022 Oscar-genomineerden?

We vertellen je waar je ze kunt zien vanaf je bank, met een enkele uitstap richting de bioscoop.

In een jaar waarin streamingdiensten Hollywood domineerden, zou dit eindelijk het jaar kunnen zijn dat ze groots winnen bij de Academy Awards. Hier kun je ze streamen. Nou ja, bijna allemaal.

Net zoals 2020 was ook 2021 een apart jaar voor films. Of beter gezegd, bioscoopbezoek. Studio’s zoals Warner Bros. probeerden nieuwe hybride releasemodellen uit en brachten hun grote films – Dune, The Matrix Resurrections – op HBO Max uit op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschenen. Dat gaat nog steeds door, want als HBO Max op 8 maart start in Nederland, kun je alle Warner Bros. films 45 dagen na de bioscooprelease zonder bijbetaling streamen. Disney+ doet dit al met onder meer Marvel- en 20th Century Studios-films.

Streamingdiensten bleven maar content spuien, zoals Netflix’s succes Don’t Look Up en The Power of the Dog. Toen de bioscoop even open was en nu weer gelukkig, blijkt het nog steeds mogelijk om een kassucces te hebben. Kijk maar naar No Time To Die en nu Spider-Man: No Way Home.

Streamingdiensten hebben nog niet alles overgenomen, ook al zijn de helft van de Beste Film-kanshebbers van een streamer. Anderen zoals de Japanse Drive My Car, Licorice Pizza en Belfast moet je nog steeds op het witte doek zien.

Voordat je de Oscars live op FOX kunt zien op 28 maart om 02.00 uur ’s nachts, is hier overzicht met waar je alle genomineerden van Beste Film kunt vinden, voorafgaand aan de Oscar-ceremonie.

Beste Film

Coda — Nu te zien op Apple TV+

Belfast — Vanaf 24 februari te zien in de bioscoop

Don’t Look Up — Nu te zien op Netflix

West Side Story —Binnenkort te zien op Disney+

Nightmare Alley —Nu te zien in de bioscoop

Drive My Car — Vanaf 24 maart te zien in de bioscoop

King Richard — Nu te zien in de bioscoop, in maart te zien op HBO Max

Dune —Vanaf 8 maart te zien op HBO Max

Licorice Pizza — Nu te zien in de bioscoop

The Power of the Dog —Nu te zien op Netflix

One thought on “Waar stream je alle 2022 Oscar-genomineerden?

Comments are closed.