Gelukkig, de suède jas is eindelijk terug

Maar er zijn meerdere manieren waarop je hem kunt combineren. ModMod stelt deze vier variaties voor.

1 Preppy 

Where polo meets cricket… Je hoeft nooit op een polo- of cricketveld gestaan te hebben om er toch preppy uit te zien. Amerikaans op een academische manier, hoewel cricket natuurlijk oer-Engels is.

Suède jack en overhemd van Polo Ralph Lauren, das van Ralph Lauren, cricket-trui van Gant, broek van Uniqlo, schoenen van Sebago 

2 Gedrapeerd

Pieter van loon hans van brakel suede jas

Zoals de Fransen hun trui over de schouders laten hangen, zo drapeer je ook het suède jack over jouw schouders. Je geeft je suède jack een seventies-injectie door het vintage overhemd en de trui met print. Très subtil.

Suède jack van Polo Ralph Lauren, vintage overhemd via Tommy Page, trui van Bode via My Theresa, jeans: Levi’s 501

3 Theatraal

Hier haalt het suède jack de pretentie uit de – geweldig theatrale – kraag van het vest. De mouwen van het vest komen ook onder die van de jas uit; een flamboyante toef vernis in combinatie met een degelijke jas.

Suède jack van Polo Ralph Lauren, vest van Samsøe Samsøe, broek van Drykorn 

Zo’n suède jack past perfect bij een spijkerhemd. Kijk hier wat je met een spijkerhemd kunt doen.

4 High school 

Pieter van loon hans van brakel suede jas

Zo’n cricketpetje moet je durven dragen. Het haalt in ieder geval een jaar of tien van je wettelijke leeftijd af. Zonder petje is het vooral een stoer voorkomen, met name door de schipperstrui.

Suède jack van Polo Ralph Lauren, schipperstui van BOSS, jeans: Levi’s 501, cricketpetje via Tommy Page 

Bonus Suede

Brett Anderson en de andere boys van Suede dragen uiteraard geen suède, maar in de jaren negentig van de vorige eeuw leidde deze Londense band wel de heropstanding van de Britpop in. Veel cooler dan Suede werd het eigenlijk nooit meer.

fotografie Hans van Brakel >> productie & styling Pieter van Loon >> haar & visagie Jan Fuite @NCL Representation >> model Bram@Richesmgmt >> assistent fotografie Jelle van Brakel >> met dank aan De Stijlkamer, Amsterdam <<