Dit superjacht geeft je een unieke blik op de oceaan

Natuurdocumentaires bekijken is niet meer nodig met dit superjacht, die je een unieke blik onder de golven geeft.

Veel superjachten bieden een fantastisch uitzicht boven het water, maar hoe zit het eronder? Heb je je ooit afgevraagd hoe het leven onder de zee er van dichtbij uitziet? De oplossing is nabij, want dit nieuwe superjachtconcept biedt een doorlopende blik onder de golven.

Dit enorme concept heet de Cantharus en komt met dank aan de in Florida wonende conceptkunstenaar Darin Osborne. Met een totale afmeting van 68 meter en aan de onderzijde een glazen constructie van 180 graden, kan het dienen als een feestlocatie tot een privé-suite, uitgerust met voorzieningen zoals een jacuzzi met een bar en DJ-station en een 201-inch tv.

De jachtontwerper ontwierp de 226-voeter letterlijk van onder naar boven. De ondergrondse kamer was de eerste die tot wasdom kwam en is misschien wel de grootste trekpleister van het schip. Met een volledig glazen gevaarte van 180 graden dompelt het zeevarenden onder in de wereld onder de golven en wordt geleverd met speciale verlichting om ervoor te zorgen dat je niets mist. Het is momenteel ingericht als kantoor, maar Osborne voegt eraan toe dat het op verzoek kan worden omgebouwd tot suite.

Boven de waterlijn is de Cantharus uitgesproken futuristisch. Het schip heeft een strakke romp met scherpe lijnen en uitgebreide beglazing. Het met licht gevulde hoofddek is de thuisbasis van een open eet- en relaxruimte. Verder naar boven heeft Cantharus een royaal bovendek om te zonnen en een stuurhuis voor wat sightseeing aan de oppervlakte. De laatste is ook uitgerust met een dakraam voor het geval er niet genoeg zonnestralen door de gigantische ramen naar binnen stromen. Bekijk het Cantharus-concept van Osborne op zijn Behance-pagina.

Beeld: Darin Osborne