Surf met je motor op het water

Je gelooft het eigenlijk pas als je het met eigen ogen ziet. Maar deze Australische Evel Knievel surft toch echt met zijn motor.

Robbie maddison

Robbie Maddison, inmiddels 41 jaar oud, is een Australische freestyle motorcrosser. Maddison is waarschijnlijk de bekendste FMX’er aller tijden. Zijn prijzenkast puilt uit van de prijzen.

In 2004 won Robbie Maddison de X Games in Australië na het voltooien van maar liefst dertien (13!) backflips. In de jaren daarna brak hij het ene na het andere wereldrecord met zijn sprongen, die alsmaar verder reikten.

Maddison sprong met zijn motor over historische gebouwen (de Tower Bridge in Londen), prachtige plekken (Kanaal van Korinthe in Griekenland) en hij was de stunt double voor Daniel Craig in Skyfall. Voor zijn stuntoptreden in die Bondfilm ontving Maddison een Screen Actors Guild Award.

Het motto van Maddison: Face your fears, live your dreams. Die droom kwam een aantal jaren geleden uit toen hij weer een nieuw wereldrecord vestigde. Dit wereldrecord betrof het rijden op water, in Maddisons geval een afstand van iets onder de 32 kilometer (met een snelheid van ruim 72 kilometer per uur).

In bijgaand filmpje is te zien hou hij alle natuurkundewetten negeert. Hij surft met zijn motor op het water. Het is nog altijd heerlijk om naar te kijken.

In 2017 reed Robbie Maddison een motor op zee als stunt double van Vin Diesel in de verder snel te vergeten film XXX: Return of Xander Cage.