Dit is waarom je sushi altijd verkeerd hebt gegeten

Voordat we beginnen: het dippen in sojasaus is een kunst en mix je wasabi er absoluut niet mee.

Nu we dat hebben besproken zie je hieronder hoe de Japanse chef Naomichi Yasuda zijn sushi het liefst eet. Natuurlijk is het niet aan ons om je te vertellen hoe je het moet eten. Als je ketchup op je sushi wil doen of je steak wil laten verdrinken in de saus, doe het gerust. Licht teleurgesteld? Ja, dat zijn we dan weer wel.

Er zijn zoveel verschillende manieren om sushi te bereiden en tussen goed en slecht zitten dimensies in smaak. Als je ooit het genoegen hebt gehad echte sushi te eten, niet de verwesterde versie, zoals de California-roll onzin dan weet je wat we bedoelen. Er worden maar een paar ingrediënten gebruikt en op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat de hele traktatie uitsluitend uit rijst en rauwe vis bestaat. Maar elk perfect bereid.

Dip met de viszijde

Als je nieuwsgierig bent hoe een Japanse chef – van Sushi Bar Yasuda – zegt dat je rauwe vis moet eten; let dan even op. Het helpt je om de natuurlijke smaak van de ingrediënten beter te proeven en je kunt de volgende keer ook weer even interessant doen bij je vrienden.

Check de volledige video hieronder, maar deze verrassende tips vielen ons op: je mag ook soms met je handen eten. Gember eet je ernaast en niet bij de sushi. En dip bij nigiri altijd met de viszijde in de sojasaus.