Nieuwe service: huur je koffer(s)

Deelkoffers besparen je geld en ruimte. Ook backpacks zijn te huur.

Een beetje koffer is een aardige investering. Vervolgens gebruik je ‘m twee weken per jaar en verder staat ‘ie onder je bed stof te vangen.

Dat kan anders, dacht Sabrina Hangweyrer en startte Switch Case: een bedrijf dat koffers verhuurt.

In een interview met het Parool vertelt Hangweyrer hoe ze op het idee kwam. Medestudenten die in de zomer wilden gaan reizen, maar zelf geen koffer of backpack hadden, stonden voor de keus: koop ik er een of leen ik er van een kennis?

In het kader van de deeleconomie, Hangweyrer studeerde commerciële economie, bedacht ze een systeem waarbij mensen een koffer of rugzak kunnen huren. De doelgroep is vooral studenten en starters op de arbeidsmarkt: mensen die vaak klein behuisd zijn en waar een koffer – ook al wordt ‘ie volgepropt met van alles en nog wat – een behoorlijke sta in de weg kan zijn.

Hoe werk het?

Online selecteer je de koffer of het backpack die je wilt huren. De gekozen reisbagage wordt thuis bezorgd en weer opgehaald. Vervolgens met beleid en geduld inpakken, want tijdens het volproppen van de reisbagage ontstaat heel wat stress blijkt uit dit onderzoek.

De service is vooralsnog beperkt tot de steden Amsterdam en Utrecht. Deze koffers behoren overigens niet tot het aanbod.

Wat kost dat?

De huur van een gemiddelde koffer is €22 per week. Sympathiek: bij een gecancelde vlucht kunnen koffers tot drie dagen voor (niet) vertrek geannuleerd worden. Koffers die stuk gaan worden of gerepareerd of ze worden omgesmolten tot nieuwe bagage.

Alle informatie vind je hier.