Suite 14 in Amsterdam

De L’Europe opent ’t Huys en eert creatief talent met 14 nieuwe suites.

Het Amsterdamse Hotel De L’Europe behoorde al tot één van de mooiste en fijnste hotels die we kennen. Maar sinds deze week is het hotel – met de mooiste ligging aan het water ever – nog meer bijzonder geworden.

Het hotel presenteerde deze week namelijk 14 signature suites die stuk voor stuk zijn ontworpen door bekende en minder bekende namen uit de wereld van de Nederlandse kunst-, cultuur-, design- en mode-wereld. Unieke suites die de handtekening van de ‘ontwerper’ heel duidelijk dragen.

Ronald van der Kemp Suite

Zo is de suite van couturier Ronald van der Kemp deels behangen met moodboards en oogt deze kamer ook enigszins als een ontwerpstudio. De Van Gogh-kamer daarentegen kenmerkt zich door details die met het werk en leven van Vincent Van Gogh te maken hebben en een aanvulling zijn op het Van Gogh-museum.

Een must voor Van Gogh-adepten. Ook heel mooi en bijzonder zijn de suites van sieradenontwerpster Bibi van der Velden, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburg (onder de naam Wolfi Pictures: een soort van mini-bioscoop).

Maar eigenlijk is elke suite bijzonder en de moeite waard om te bekijken. Of liever nog, de moeite om een paar nachten in te verblijven; want de suites zijn natuurlijk ook te reserveren door gasten.

Harper’s Bazaar Suite

Leuke bijkomstigheid is dat Hotel De L’Europe met sommige van deze kamers een koppeling biedt met ervaringen in de stad. Zoals een exclusief kijkje achter de schermen bij Tuschinski en een tripje met een boot naar het Van Gogh-museum.