Wordt Tarantino’s laatste een Pulp Fiction-reünie?

Quentin Tarantino is begonnen aan zijn laatste film en het schijnt een Pulp Fiction-reünie te worden…

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Aan alle goede dingen komt een einde, Quentin Tarantino maakt steeds meer vorderingen met zijn allerlaatste. Alhoewel, als we het hebben over speelfilms. Want Tarantino heeft al vaak gezegd dat hij nog altijd zal blijven schrijven. Voor toneel, tv en ouderwetse boeken. En hij staat zelfs open voor het regisseren van televisie.

Compleet afscheid nemen is dus niet nodig, al blijft het wel zonde natuurlijk. Zeker als je hele carrière behoort aan de kunst van film. Films die de popcultuur zijn binnengedrongen.

The Hollywood Reporter (THR) meldde een aantal maanden geleden dat de film The Movie Critic heet en zich eind jaren zeventig afspeelt in Los Angeles met een vrouwelijke hoofdrol. Er werd gespeculeerd dat de film draaide om de legendarische filmcriticus, essayist en romanschrijfster Pauline Kael. Een favoriet van Tarantino, maar dat klopt dus niet.

In Cannes vertelde de regisseur aan filmmagazine Deadline: “Er was in de 70’s een pornomagazine met een hele interessante filmpagina. Een tweederangscriticus schreef over reguliere films, maar ik vind dat hij een heel goede criticus was. Hij was zo cynisch als wat.”

Tarantino noemde geen naam, maar vergeleek z’n temperament met dat van een ‘vroege Howard Stern’ en Taxi Driver-karakter Travis Bickle (Robert De Niro).

Tenslotte vertelde Tarantino aan deadline dat die bestaande criticus dus de inspiratie vormt voor zijn nieuwste film en niet Pauline Kael. “Een foute man die verdomd grof was en zelfs racistische opmerkingen uitte, maar de filmkritiek was echt grappig. Uiteindelijk stierf de schrijver voor zijn 40ste aan vermoedelijke complicaties als gevolg van alcoholisme.”

The Movie Critic speelt zich af in het Zuid-Californië van 1977. De hoofdrolspeler is nog niet bekend, maar Tarantino zegt op zoek te zijn naar een Amerikaanse acteur van in de dertig.

Lees ook: Quentin Tarantino’s nieuwste boek leert je alles over 70’s cinema

Tarantino heeft het vermogen om al tientallen jaren vrijwel iedereen te casten die hij wil. Als The Movie Critic inderdaad de laatste film van Tarantino is, is er waarschijnlijk geen enkele acteur in leven die de kans niet zou aangrijpen om deel uit te maken van de film.

Wie bij het project voor de camera terecht zal komen is nog een raadsel, maar Tarantino heeft een goede relatie met Sony Pictures. En nadat zijn laatste film, Once Upon a Time in Hollywood 10 Oscar-nominaties oogstte, twee overwinningen en wereldwijd meer dan $377 miljoen opbracht – lijkt er over een bioscooprelease geen twijfel te bestaan.

Er is een grote kans dat een aantal Pulp Fiction-sterren hun opwachting maken in de film. Naar verluidt is John Travolta erbij. Een nieuw gerucht, afkomstig van de Jeff Sneider en The Hot Mic-podcast van filmindustrie-blog The Ankler, beweert dat er een rol wordt bewaard voor Travolta in The Movie Critic.

Waarbij Tarantino ook hoopt een aantal andere voormalige medewerkers te casten, waaronder Travolta’s Pulp Fiction co-ster Samuel L. Jackson. En er zou ook een actrice zijn gecast. Er wordt gezegd dat de hele film al is gecast, maar vanwege de Hollywood-stakingen zijn er nog geen officiële aankondigingen gedaan.

Hoewel Quentin Tarantino relatief weinig films heeft gemaakt, is hij uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke regisseurs ter wereld. Om deze status niet te verliezen, wil hij – zoals hij zelf altijd zegt – op het ‘hoogtepunt van zijn carrière afscheid nemen’ en na tien films met pensioen gaan.

Zoals hij zelf ooit zei tegen Variety: “Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Ik heb een geweldige carrière achter de rug. Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad en ik heb in deze branche kunnen werken op het hoogste niveau dat een regisseur kan bereiken. Maar, ik wil stoppen zolang het nog steeds een echte gebeurtenis is als er een Quentin Tarantino-film uitkomt.”

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels