Heet van de naald: Tattoo-expositie in Amsterdam

Wil je eens áchter dat inktplaatje kijken? Deze tentoonstelling (met workshops!) leert je alles over tatoeages.

De tentoonstelling Tattoo Express biedt een breed overzicht van de stand van zaken in de wereld van tatoeages: van traditioneel tot avant-garde. En dat in allerlei vormen, uiteenlopend van fotografie en canvas tot ingelijste flash sheets die iconische tatoeages tonen of juist het ontwerpproces erachter.

De tentoonstelling is samengesteld door Amsterdam Street Art en is vanaf vijf april in de art’otel Gallery in Amsterdam te zien. De expositie is tot 19 juli 2024 dagelijks gratis te bezoeken. Openingtijden: 11:00 uur tot 23:00 uur.

Voor de tattoo-ingevoerden: er is werk te zien van onder meer Peter van der Helm, Michiel van der Born, Ben de Boef, Annibal, Enrico Bandito, de Spaanse Stefano Phen, de Britse Kyle Warwick, de overleden Rob Deut, Martin-Jan de Groot, de eveneens Spaanse Orus, Slacker en Tattoo Molly.

Partytime!

Tattoo Express wordt onthuld met een openingsfeest op donderdag 4 april, van 18.30 tot 20.30 uur. Voor de eerste 150 bezoekers zijn er Monkey Shoulder cocktails. Ook wordt er live geinkt door Martin-Jan de Groot, Peter van der Helm en Ben de Boef, plus zijn er beats van DJ Rege Satanas. Meer informatie vind je hier.

Workshops & cocktails

Er is meer. In de serie workshops Tattoo ’n Cocktails leer je alles wat er te ontdekken valt over het maken van de perfecte tatoeage. En dat onder leiding van gerenommeerde artiesten in de branche.

Peter van der Helm

Op woensdag 24 april is dat Michiel van der Born. Michiel tatoeëert bij Sweet & Sour Collective in Amsterdam. Hij staat bekend om zijn kleurrijke, unieke ontwerpen en is een ervaren (scrabblewoord-alert!) lettertattoeëerder.

De tweede editie vindt plaats op woensdag 19 juni onder leiding van Ben de Boef. Van graffiti wonderkind naar gerenommeerde tattooartiest, tatoeëert Ben nu in zijn privéstudio, na samengewerkt te hebben met Yoji Harada, Schiffmacher en Veldhoen.

Tickets voor Tattoo ’n Cocktails zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €25 per persoon, inclusief begeleide workshop, welkomstcocktail, hapjes & DJ. Hoe je je tattoo beschermt tegen de zon, lees je hier.

Het openingsbeeld bij dit artikel is van Matheus Ferreo.