Krijg je oude foto’s terug

In Utrecht kun je nu terecht om foto’s en video’s van je oude telefoon te laten halen – en je helpt er ook nog ‘es het milieu mee.

telefoon rodion kutsaiev unsplash

De helft van alle Nederlanders bewaart zijn oude telefoon. Terwijl die telefoon prima een langer leven gegeven kan worden. Dat heeft een groot voordeel voor Moeder Aarde, want onderzoek toont aan dat de CO2-impact met 29 % wordt verminderd als een telefoon een jaar langer gebruikt wordt.

Door bijvoorbeeld een refurbished telefoon aan te schaffen, wordt vijftig kilogram CO2-uitstoot bespaard – blijkt uit onderzoek van Vodafone.

Waarom blijven we dan massaal op onze oude telefoons zitten? Dat is door de VN onderzocht, en die kwam tot deze conclusie: veel Nederlanders bewaren hun telefoon omdat ze gehecht zijn aan de foto’s, video’s en berichten die erin zijn opgeslagen.

mobiele telefoon

Daarom bedachten ze bij Vodafone een slimme actie, een zogenaamde Memory Recall pop-up. Op het Stationsplein in Utrecht kun je tot en met 26 januari terecht met je telefoon om foto’s en video’s er vanaf te laten halen. Mis jij kabeltjes? Krijg je je telefoon niet meer aan de praat? Experts in hard- en software helpen je met toegang tot je telefoon – de data wordt veilig bij jou terug bezorgd.

De hardware (de telefoon dus) is daarna klaar om hergebruikt te worden. Vodafone heeft inruildeals waar klanten hun telefoon kunnen inruilen voor geld. Zoals Laura van Gestel van Vodafone zegt: “Met Memory Recall geven we waardevolle herinneringen terug, waardoor er geen reden meer is om je oude toestel onnodig te bewaren. Zo doen we iets wat waardevol is voor jou persoonlijk én de planeet.”

  • Locatie: Stationsplein, Utrecht
  • Wanneer? Nog tot en met zondag 26 februari 2023