De verkoelendste terrassen in Rotterdam

Zonnig doch verkoelend doch zonnig.

Het warme weer van dit weekend is voor ons een goed excuus om het terras op te zoeken. Het liefst met mogelijkheid op zon én schaduw en met een mooi assortiment koude dranken. Daarom hebben we de beste terrassen in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Lees meer: Dit zijn de beste cocktailbars van Rotterdam

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is een populaire horeca-bestemming in Rotterdam-Zuid, mede dankzij het heerlijke terras aan de Katendrechtse Kaap. Haal binnen een drankje bij Kaapse Brouwers, Blije Wijnen of de Soda Pop Shop en land neer op één van de picnicktafels aan het water. Nog even en dan verandert de Rijnhaven in een futuristisch stadspark, inclusief de mogelijkheid voor een plons in de haven. Dan is de Fenix Food Factory al helemaal het meest verkoelende terras in Rotterdam.

Fenix Food Factory, Nico Koomanskade 1025, Rotterdam

Containerbar Noord

In het Noorden van Rotterdam vind je Containerbar Noord, een bar en biergarten met groot terras. Bestel een halve Leo Paulaner en neem plaats op het grote plein voor het ultieme zomergevoel.

Containerbar Noord, Noordplein 125, Rotterdam

Aloha Bar

Aloha Bar is gevestigd in een voormalig tropisch zwemparadijs, maar heeft het tropische temperament nog steeds te pakken. Het terras van Aloha kijkt uit over de Nieuwe Maas en serveert uitermate goede gin-tonics.

Aloha Bar, Maasboulevard 102, Rotterdam

Westkop

Op het grote, zonovergoten terras van Westkop heb je uitzicht op het innemende Depot-gebouw. Ook drink je er van een mooie selectie speciaalbieren en eet je er zelfgemaakte pizza’s. Wat wil je nog meer?

Westkop, Museumpark 35, Rotterdam

Weelde

Weelde heeft wellicht het grootste terras van Rotterdam, inclusief een heuse zandbar. Bij Weelde vind je voor de gehele (weekend)dag vermaak; vaak van 10 uur ’s ochtends tot ’s nachts laat.

Weelde, Marconistraat 39, Rotterdam

Keilecafe

Het Keilecafe is een zelfbenoemd ‘permanent festival buiten het centrum’. Op hete zomerdagen ben je hier voor het relaxte stadsoase-gevoel.

Keilecafe, Vierhavensstraat 46, Rotterdam

Parqiet

In Het Park in Rotterdam is zat schaduw om verkoeling in te zoeken, waaronder de bomen bij het terras van Parqiet. Plof neer in één van de gestreepte strandstoelen en bestel een van de ijskoude huisgemaakte limo’s.

Parqiet, Baden Powelllaan 20, Rotterdam

De Maaskantine

In Rotterdam waait het altijd lekker door dankzij de Noordzeewind van de Maas. Op het aangrenzende terras van de Maaskantine kan je dus uitermate goed genieten van de verkoelende wind. Je drinkt er één van de beachy cocktails en geniet van al het lekkers op de barbecue.

De Maaskantine, Plantagelaan 2, Rotterdam

Plein Oost

Plein Oost is een van de nieuwere terras-aanwinsten van Rotterdam-Oost. Het restaurant is gebaseerd op de Spaanse en Portugeese tasca’s, waarbij er veel verschillende soorten tapa worden geserveerd.

Plein Oost, Oostplein 223A, Rotterdam