Eerste traile van The Bear seizoen 2 staat online

Jeremy Allen White en Ayo Edebiri brengen de Chicago Beef terug.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

The Bear was misschien wel de beste serie van 2022. Alhoewel de Disney+ serie enigszins onbekend bleef onder het grote publiek, was The Bear voor bijna iedereen die hem wél keek een regelrechte hit. De serie heeft een beetje van alles; sympathie, humor, drama — alles passeert de revue.

The Bear draait om Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White), een talentvolle chef die na de zelfmoord van z’n broer Michael zijn broodjeszaak in Chicago overneemt. Daarvoor heeft Michael z’n succesvolle baan als kok in een gerenomeerd restaurant opgegeven. Het personeel van de zaak, The Original Beef of Chicagoland, accepteert de nieuwe leider niet zonder slag of stoot. Richie (Ebon Moss-Bachrach), de manager en voormalige beste vriend van Michael, heeft nog een appeltje met Carmy te schillen en het nieuwste teamlid Sydney Adamu (Ayo Edebiri) heeft (te) grootse ambities voor de zaak.

(De overleden broer Michael wordt trouwens gespeeld door niemand minder dan Jon Bernthal, de acteur die we vooral kennen als Shane uit The Walking Dead).

Gedurende de acht 20-minuten-durende afleveringen leren we stukje bij beetje meer over de staff, de keuken en de emoties rondom de zelfmoord van de broer. Dat de acht korte afleveringen zo snel gebinged konden worden, was dan ook een kleine teleurstelling. Gelukkig verschijnt dit jaar het tweede seizoen van The Bear.

The Bear seizoen 2

Het eerste seizoen van The Bear werd door critici groots onthaald, en de verwachtingen voor het tweede seizoen zijn dan ook hoog. Golden Globe-winnaar en hoofdrolspeler White gaf aan Vanity Fair toe dat hij een beetje nerveus was om de rol van Carmy nogmaals op zich te nemen. Hij zei: “Als je te veel recensies leest, wordt iets dat eerst alleen voor onszelf was, iets groters. Ik hoop dat we alle verwachtingen een beetje terzijde kunnen houden.”

https://youtu.be/i5U-w1yL4r0

The Bear seizoen 2 verschijnt in juni op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. In Nederland verschijnt de serie exclusief op Disney+, waarschijnlijk een paar maanden later dan in Amerika.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels