Jeremy Allen White keert in juni terug in The Bear

Lekker, chef! Wij bingen graag nog een seizoen.

Naast de wereld domineren in z’n onderbroek met Calvin Klein-campagnes, doet Jeremy Allen White heus ook nog acteren. We zijn dan misschien nog niet over het tweede seizoen van The Bear heen, het derde seizoen verschijnt al binnen een paar maanden.

Vorige maand ontvingen White en Ayo Edebiri verschillende Golden Globes voor hun acteerwerk in The Bear en ontving de serie zelf de prijs voor beste comedyserie van 2023. Ook bij de Emmy Awards viel de serie in de prijzen, zowel de cast als het gehele team ontving in totaal 10 (!) Emmy’s. Waarom The Bear zo’n geliefde serie is, onder zowel de critici als de kijkers zelf, ligt volgens Video-essayist Evan Puschak van The Nerdwriter aan het feit dat de serie aanvoelt als een emotionele stressachtbaan, die hartstikke verslavend is. Wij stappen in ieder geval graag in voor nog een rit.

Waar gaat The Bear over?

The Bear draait om Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White), een talentvolle chef die na de zelfmoord van z’n broer Michael zijn blutte broodjeszaak in Chicago overneemt. Daarvoor heeft Michael z’n succesvolle baan als kok in een gerenomeerd restaurant opgegeven. Het personeel van de zaak, The Original Beef of Chicagoland, accepteert de nieuwe leider niet zonder slag of stoot. Richie (Ebon Moss-Bachrach), de manager en voormalige beste vriend van Michael, heeft nog een appeltje met Carmy te schillen en het nieuwste teamlid Sydney Adamu (Ayo Edebiri) heeft (te) grootse ambities voor de zaak.

Let op, nu volgen spoilers!

Carmy en zijn vriendin Claire, gespeeld door Molly Gordon.

In het tweede seizoen van The Bear worden die grote ambities toch enigszins waargemaakt. Aan het einde van het seizoen openen Sydney en Carmy hun high-end restaurant voor hun vrienden, terwijl de teamleden stuk voor stuk eigen ervaring hebben opgedaan in het chef-vak. Daarnaast hebben ze ook wat ervaring opgedaan in het leven, middels praatgroepen, liefde en familie. Zo is Claire Molly Gordon), de nieuwe vriendin van Carmy geïntroduceerd. Ook zien we Olivia Colman terug als de topchef waar Carmy voorheen mee heeft gewerkt, en die nu de handvatten van het chefsbestaan meegeeft aan cousin Richie.

The Bear seizoen 3 verschijnt (in Amerika) in juni op Hulu FX. Of dit ook de maand is waarop de serie in Nederland op Disney+ verschijnt, is nog niet duidelijk.