Michael Fassbender speelt obsessieve huurmoordenaar voor David Fincher

Michael Fassbender is terug in vorm voor Finchers nieuwste als huurmoordenaar die in het reine komt met zijn dodelijke verleden.

Netflix heeft niet het beste CV op het gebied van comic-adaptaties, maar de eerste trailer voor The Killer van regisseur David Fincher ziet eruit alsof het er één is die we in de gaten moeten houden.

De eerste beelden geven een glimp van de film die op 10 november zijn Netflix-debuut maakt. De cast bestaat uit Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard en Sophie Charlotte. Fincher regisseert ‘m naar een script van Andrew Kevin Walker, die al eerder succesvol was met scripts voor Se7en en Fight Club.

The Killer is gebaseerd op de stripserie uit 1998, gemaakt door schrijver Matz en kunstenaar Luc Jacamon. Het vertelt ’t verhaal van een naamloze huurmoordenaar (Fassbender) die, na jarenlang vakkundig doelwitten te hebben vermoord en nooit een spoor van zijn betrokkenheid achterlaat, een fout maakt.

Wat ervoor zorgt dat hij vraagtekens zet bij zijn werk en z’n greep op de werkelijkheid dreigt te verliezen. Terwijl de huurmoordenaar ook nog eens verwikkeld raakt in een internationale klopjacht nadat een eerdere klus mislukt. Fassbender als koelbloedige, berekenende, maar toch obsessieve en neurotische huurmoordenaar lijkt een winnende combinatie. Voeg daarbij de obsessieve filmische blik van Fincher en het lijkt een voorzichtige November-must te worden.

The Killer is vanaf 10 november op Netflix te zien.