Meer van Timothée Chalamet? Dit zijn de beste films van de acteur

De jonge acteur heeft al een behoorlijke filmografie op zijn naam staan.

Entertainment
Austin Butler en Tom Hardy in 60’s biker d...
Door Jorrit Niels
Entertainment
11 x Scarlett Johansson (plus 1 extra)
Door Arno Kantelberg

De (media)wereld is compleet bezeten van Timothée Chalamet. Toen in 2021 de bioscopen weer openden, na een maandenlange coronasluiting, leek het alsof de Frans-Amerikaanse acteur in élke noemenswaardige film aanwezig was. Dat is een bijzondere prestatie, voor een acteur die nog maar 26 jaar oud is.

Daarbij verschijnen er binnenkort nog een boel films van hem, waaronder een verfilming van Willy Wonka en Dune Part Two. Het wordt tijd om de balans op te maken: wat zijn de beste films van Timothée Chalamet? Gebaseerd op IMDb-rating (hoger dan 7.0) hebben we een ranglijst voor je opgesteld.

Bones and All (2022)  7,1

Bones and All is de recenstste film met Timothée Chalamet. In het bijzonder aparte liefdesverhaal reizen twee jonge kannibalen (Taylor Russell en Chalamet) door het Mid-Westen van Amerika, op zoek naar mensenvlees. De film is van dezelfde regisseur als Call Me By Your Name, de doorbraakfilm waar Chalamet veel van zijn bekendheid aan heeft te danken (en een film die later in dit lijstje terugkomt).

The King (2019)  7,2

The King staat dankzij het geweldige acteerwerk van hoofdrolspelers Timothée Chalamet en Robert Pattinson. In de film wordt Hal (Chalamet) tot eigen ongenoegen gekroond tot Henry V. Hal had de Engelse troon de rug toe gekeerd, maar moet nu gedwongen navigeren door de paleispolitiek en oorlog die zijn vader (Pattinson) achterliet. In de speech The Battle of Agincourt van Henry komt het excellente acteerwerk van Chalamet het beste naar boven.

Don’t Look Up (2021)  7,2

In Don’t Look Up heeft Netflix’ hun grootste (en duurste) cast tot nu toe bijelkaar verzameld, met onder andere Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill en… Timothée Chalamet. DiCaprio en Lawrence spelen twee astronomen die een allesverwoestende komeet richting de aarde observeren. Ze proberen er alles aan te doen om de koers te wenden, maar de toekomst van de aarde ziet er niet rooskleurig uit. Low-life Yule, een bijrol gespeeld door Chalamet, ziet het lot echter niet heel somber in.

The French Dispatch (2021)  7,2

De gelauwerde regisseur Wes Anderson heeft doorgaans een vaste cast, maar bij zijn laatste film werd de kersverse acteur Timothée Chalamet ook in de cast opgenomen. The French Dispatch vertelt drie verhalen uit de Liberty, Kansas Evening Sun. Waaronder een verhaal van een studentenprotest, geleid door student Zeffirelli (Chalamet). De andere twee verhalen betreffen een semi-gestoorde kunstenaar in een gevangenis, en een chef-kok die voor een politie-unit werkt.

Beautiful Boy (2018)  7,3

Beautiful Boy draait om de achttienjarige Nic Sheff (Timothée Chalamet). Nic is een getalenteerde jongen die niet voor een glansrijke carrière, maar voor het pad van meth-drugs kiest. Een beslissing die zijn vader David (Steve Carell) niet voor ogen had. Ondanks het onbegrip en de pijnlijke realiteit waarin David zijn zoon ziet worstelen met de levensgevaarlijke drug, probeert hij alles in zijn macht om zijn zoon te helpen. Beautiful Boy is gebaseerd op ware gebeurtenissen, die werden opgeschreven door zowel vader en zoon Sheff.

Lees meer: Dit zijn volgens IMDb de beste original films van Amazon Prime

Lady Bird (2017)  7,4

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan) weet niet precies wat ze wil met haar tienerleven, al wil ze het liefst weg van haar zeurderige moeder richting een prestigieuze universiteit. De realiteit is echter ietwat anders, wat een hilarische coming-of-age film oplevert. Timothée Chalamet speelt Kyle Scheible, de coole gozer van de andere middelbare school waar Lady Bird op ongemakkelijk wijze door wordt ontmaagd.

Call Me By Your Name (2017)  7,8

In 2017 zagen de meeste mensen Timothée Chalamet voor het eerst op het witte doek, als Elio Perlman in Call Me By Your Name. Een schitterende film waarin de Perlman-familie tijdens een Italiaanse zomer de student Oliver (Armie Hammer) in hun prachtige huis neemt. Elio en Oliver krijgen een korstondige maar hartstochtelijke zomerliefde, waarbij het leeftijdsverschil tussen de twee hun liefde alleen maar gevoeliger maakt.

Little Women (2019)  7,8

In Little Women maken we kennis met de vier zussen Amy, Jo, Beth en Meg uit de March-familie, die allen hun eigen(wijze) toekomst proberen te creëeren. Een geëmancipeerd verhaal dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott, die verdomd veel op Jo lijkt. De charmante overbuurjongen Laurie (Timothée Chalamet) ondersteund de zussen in hun zoektocht naar hun doelen, ambities en in de liefde.

Dune (2021)  8,0

Dune is gebaseerd op het immens populaire sciencefiction boek van Frank Herbert uit 1965. Het eerste deel beslaat het verhaal over de machtsverhoudingen van Paul Atreides, perfect gespeeld door Timothée Chalamet. Paul is de erfgenaam van het huis Atreides en zijn vader Leto (Oscar Isaac) regeert over de planeet Caladan. Paul’s moeder, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), traint hem om zijn telepathische krachten te beheersen. Huize Atreides krijgt de opdracht om de controle over de planeet Arrakis te nemen. In 2023 verschijnt Dune: Part Two, wederom met Chalamet in de hoofdrol.

Lees meer: Dune: een fascinerende sciencefictionfilm
Entertainment
Austin Butler en Tom Hardy in 60’s biker d...
Door Jorrit Niels
Entertainment
11 x Scarlett Johansson (plus 1 extra)
Door Arno Kantelberg