Tips voor beter haar door de beste kapper van Nederland  

Hoe laat je je bos voller lijken? En nog meer slimme adviezen om met goed haar alles uit deze zomer te halen.

Mark van Westerop van salon Pro-Solo uit Alkmaar werd eerder dit jaar voor de derde keer uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’. En hij won een Coiffure Award in de categorie ‘heren regio Noord’.

Hij vindt – uiteraard – haar een belangrijk visitekaartje. “Denk maar eens na hoe wij mensen omschrijven… Dan wordt toch vaak het haar als eerste of tweede genoemd. Haar zegt echt voor een groot gedeelte iets over jou als persoon, waar je voor staat, wat je wilt uitstralen en hoe je je voelt.”

Kortom: Mark is dé persoon om wat zomerse haartips aan te vragen. Adviezen waar ook mannen met wat mindere soepele vingers mee aan de slag kunnen!

Tip 1: Vollere bos

“Helaas krijgen veel mannen te maken met kaalheid, maar gelukkig zijn er tips en trucjes om het haar voller te laten overkomen; gebruik eerst droogshampoo en daarna wax, clay of pomade. Hierdoor zullen textuurproducten minder snel in het haar verdwijnen, waardoor je een langere houdbaarheid hebt van je look.”

Tip 2: Droge hoofdhuid versus roos

“Veel mensen denken dat ze roos hebben, maar dat is eigenlijk een droge hoofdhuid. Daardoor gaan ze de verkeerde producten gebruiken en komen ze er niet vanaf. Roos is een plakkerige vorm van schilfering terwijl een droge hoofdhuid meer poederig is. Laat daarom een specialist – zoals je hairstylist – hiernaar kijken zodat je niet onnodig geld spendeert aan verkeerde producten. En dus wel snel van je klachten af komt.”

Tip 3:  Tijdsbesparing

“Voorkom onnodig wassen van je haar. Een kledingstuk wat je vaak wast, verliest ook diens glans en stevigheid. Probeer het haar in plaats van te wassen, goed te spoelen met lauw water en af te sluiten met conditioner.”