De vijf tips voor Goed Haar

Als je haar maar goed zit. Zo is dat. En zo krijg je dat voor elkaar.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

Een goeie kop haar goed houden is niet eenvoudig. Maar ook niet zo lastig als je wellicht denkt. Vijf X haarkloverij. In willekeurige volgorde.

1. Bepaal je haartype

Ontdek welk type haar je hebt en pas de producten die je gebruikt daar op aan. Heb je droog haar kies dan een shampoo voor droog haar. Staan er termen als ‘moisturizing’ of ‘hydrating’ op het etiket, dat zijn dat indicatoren dat het product voor jouw haar geschikt is. Heb je juist een bos die snel vet is, kies dan een product voor vet haar. Let ook op termen als ‘rebalance’ en ‘regulate’ – die geven aan dat de shampoo jouw probleem aanpakt. Heb je krullen – kijk dan hier.

2. Was je haar niet elke dag

Je bos elke dag met shampoo wassen is niet nodig, tenzij je stukadoor of schilder bent en iedere dag met kalk en verf in je haar thuiskomt. Vaak wassen zorgt er namelijk voor dat je haar en je hoofdhuid uitdrogen. Een keer per week in de weer met shampoo is afdoende. Je houdt je haar en je hoofdhuid tussendoor fris door te spoelen met lauwwarm water als je een douche neemt. Meer tips vind je hier.

3. Bescherm tegen hitte

Föhn je je haar? Gebruik dan een spray of een product dat je haar extra beschermt tegen hoge temperaturen. Zonder zo’n extra beschermend laagje om je haar groeit er vroeger of later ineens een bos hooi op je hoofd.

4. Gebruik een conditioner

Shampoo alleen is niet genoeg. Het spul haalt weliswaar vuil uit je haar, maar verwijdert ook nuttigs zoals natuurlijke oliën. Een conditioner vult deze laatste weer aan en legt een beschermend laagje om je haar. Dat maakt je haar meteen ook een stuk beter handelbaar. Net als bij shampoo is een hoeveelheid ter grootte van ‘n één-euro munt al voldoende.

5. Ga geregeld naar de kapper

Met zijn vakmanschap ziet je kapper of barbier in een oogopslag met welke haarstijl jij op je voordeligst voor de dag komt. Bovendien weet een kapper als geen ander welke trends spelen. Dus vraag hem gewoon om zijn advies. Hoef je je niet aan te houden uiteraard, maar hoogstwaarschijnlijk brengt hij je op ideeën waar jezelf niet snel op zou komen.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie