5 tips voor goedkoper rijden 

Nu de brandstofprijzen door het plafond schieten, snoept je auto steeds meer geld van je rekening af. Wil jij in jouw bolide blijven rijden zonder een fortuin uitgeven? Dit zijn de mogelijkheden.

road trip amalfi kust auto muziek

1. Luister naar je auto 

Zet af en toe je radio even uit om naar je auto te luisteren. Hoor je een vreemd geluid? Rammelt er iets, een klein kraakje? Misschien loopt er iets aan? Waar het op neerkomt: het geluid van jouw auto is een goede indicatie van de staat waarin je auto zich bevindt. Het helpt je om problemen op te sporen, zodat je die bijtijds kunt oplossen. Hoe langer je wacht, hoe duurder de reparatie.

2. Zo bespaar je brandstof 

Het brandstofverbruik van jouw auto wordt vooral bepaald door het gewicht en de motor. Zorg er daarom voor dat er geen overbodig gewicht in de kofferbak ligt, en dat de banden op de juiste spanning zijn. Dat kan jou op maandbasis een halve tank schelen. Hadden we al gezegd dat de brandstofprijs naar historische hoogtes aan het stijgen is?

shell tankstation pomp benzine

3. Neem een goede maar goedkope verzekering 

Er zijn vergelijkingswebsites waar je de beste en goedkoopste verzekering kunt vinden. Doe dat elk jaar opnieuw, want vaak hebben verzekeringsmaatschappijen aanbiedingen om jou binnen te lokken.

4. Kies een schonere auto 

Dit is een ingrijpende handeling, want misschien ben je wel enorm verknocht aan je auto. Maar als jij een benzine slurpende SUV rijdt, trek je momenteel aan een heel kort eind, waarschijnlijk het allerkortste. Dit zijn volgens de Engelse autopers de aantrekkelijkste elektrische auto’s van het moment. En deze mag er ook zijn. Of werp vast een blik op de toekomst. Goed voor je portemonnee, nog beter voor je geweten. Dat is ook wat waard.

De eerste honderd procent electrische Jeep BEV. Mooie auto, fijne modelnaam ook.

5. Zorg voor een goeie verkoop

Aan het eind van de rit wil je een mooi bedrag voor je oude auto krijgen, alleen al omdat die elektrische vervanger ook niet goedkoop is. Dat doe je door je auto regelmatig en goed te poetsen. En door kleine schades en mankementen te – laten – verhelpen in plaats van lijdzaam toe te kijken hoe al die kleine krassen en deukjes je auto ontsieren. En zet hem in de garage. Dat verdient-ie echt. 

Alle aanwijzingen opgevolgd: dan kun je eindelijk aan die roadtrip beginnen. Hier alvast je playlist.