Dit kun je doen tegen scheerirritaties

Iedere man heeft er wel eens last van. Met wat beleid maak je er een einde aan.

Jeuk, irritatie of rode bultjes na het scheren: elke man heeft er wel eens last van. Met deze tips beperk je irritaties tot een minimum.

Schoon

Maak de huid voor je gaat scheren grondig schoon. Bij voorkeur  met een speciale face wash. Deze droogt de huid niet uit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld handzeep. Zo maak je je kaken brandschoon waardoor het mesje moeiteloos over je huid kan glijden. Lauw water maakt de stoppels zachter. En hoe zachter, hoe makkelijker ze neer te maaien zijn.

Glij maximaal

Gebruik een scheerschuim, -gel of een –crème voor de gevoelige huid. Bij voorkeur één waar verzorgende ingrediënten aan zijn toegevoegd. Alle beetjes helpen tenslotte. Goed inmasseren zodat alle stoppels omgeven zijn, even laten inwerken en scheren maar.  

Scherp

Gebruik een scherp mesje. Is je mesje bot dan trek je de baardharen uit, in plaats van ze af te snijden en dat is een fikse belasting voor je huid. Scheer met de haarrichting mee. Die haarrichting kan op de diverse onderdelen van je kaken variëren, dus controleer even door zacht over je stoppels te wrijven. Spoel tijdens het scheren geregeld de haren van het mesje, zo blijven de scheerbladen vrij.

Nazorg

Gebruik na het scheren een crème die de huid verzorgt en hydrateert.  Bij voorkeur één voor de gevoelige huid. Een speciale aftershave crème is ook een optie. Maar let er op dat deze geen (irriterende) parfumstoffen en geen (uitdrogende) alcohol bevat.

Meer scheertips – ook als je droog scheert – vind je hier.