Zo lijkt je haardos voller

Dikker haar, hoe krijg je dat? Met deze 5 adviezen kom je een heel eind…

Bummer: je hebt geen invloed op hoe dik of hoe dun je haar van nature is. Wat wel werkt is ervoor zorgen dat je haren gezond blijven. En er zijn trucs om je bos voller te laten ogen.

Laar je haar zoveel mogelijk met rust

Kammen, wassen, föhnen. Door al die behandelingen kan de kwaliteit van je haar achteruit gaan. Daardoor gaan gezonde haren verloren waardoor je bos haar alleen maar dunner wordt.

Kies de juiste shampoo

Sommige shampoos bevatten stoffen, bijvoorbeeld eucalyptus, die de hoofdhuid kunnen irriteren. Zeker als er sprake is van een gevoelige hoofdhuid. Gebruik een milde shampoo. En was je haar zeker niet elke dag.  Eén keer per week is genoeg. Werk je als stukadoor of moet je dagelijks plafonds schilderen, dan wordt het een ander verhaal.

Eet gezond

Een gezond eetpatroon is goed voor alles. Voor het realiseren van dikker haar is het belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen. Van zowel dierlijke als plantaardige bronnen, zoals verschillende soorten bonen, noten of juist eieren waarin ook biotine zit. Let er ook op dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt voor je haar. Wie te weinig vitamine A, C, D en E, zink, B-vitaminen, ijzer, biotine, proteïne en essentiële vetzuren (uit bijvoorbeeld vette vis) binnenkrijgt, zal dit terugzien in de hoeveelheid en staat van het haar.

Vraag advies

De kapper kan je doorgaans adviseren hoe je haar dikker lijkt. Of hoe je er in ieder geval voor kunt zorgen dat je haar meer volume krijgt. Ook kan de kapper je advies geven over welke shampoo of conditioner je het beste kunt gebruiken. Adviezen van de beste kapper van Nederland vind je hier.

Kies bewust

Er zijn ook volop stylingproducten die een laagje om een haar leggen waardoor je bos voller lijkt. Volume spray, sea salt spray – hier vind je alles over dit product – wax… de keuze is reuze.