Klare blik: weg met wallen en kringen

Snelle manieren om weer uitgeslapen uit je ogen te kijken.

Wallen en donkere kringen worden nogal eens door elkaar gehaald maar verschillen wezenlijk. Daarover lees je hier alles.

Met deze adviezen maak je ze minder aanwezig en/of zichtbaar.

Investeer in een oogcrème

De huid rond je ogen is vrij dun. Een gewone gezichtscrème is voor dat tere velletje net wat te dik en te geconcentreerd. Een speciale oogcrème is lichter van textuur en bevat in de regel ingrediënten die de huid wat samentrekken. Kringen en wallen verminderen daardoor, net als fijne lachrimpels. Een k(l)ei in het wegwerken van een wal vind je hier.

Ook fijn: waar een gewone crème die je in de buurt van je ogen aanbrengt een vettig waasje over je ogen kan leggen, is een product speciaal voor het oog vaak op gel basis. Een oogcrème heeft daardoor dat effect niet.

Zo breng je ‘m aan

Het is belangrijk dat je oogcrème goed aanbrengt. Niet hard wrijven, maar klop de crème liever met een vinger in de contouren. Je hebt maar een beetje nodig. Masseer de crème van binnen naar buiten in de huid.

Wegwerken

Voor zowel wallen als donkere kringen is een camouflagestift handig om ze minder zichtbaar te maken. In het geval van donkere kringen kun je de stift gerust op de verkleuring zelf aanbrengen Bij een wal doe je dat juist rondom de wal. Van belang is dat je kiest voor de juiste tint. Bij twijfel altijd een lichtere kleur nemen. Een beetje aanbrengen en vervolgens goed uitwrijven met een vinger.

Een concealer camoufleert ook, maar is minder vast van structuur dan een stick of stift. Het is daardoor meer geschikt om een vlek of een puistje weg te werken. Net als bij de stift een kleine hoeveelheid aanbrengen en vervolgens met een vinger uitwrijven.