6 tips voor een geslaagde Tinder-afspraak

We hebben het nagevraagd bij een van de oprichters van Tinder. Hij kwam met deze handige adviezen.

afspraakje sigaret auto

Justin Mateen (Beverly Hills, 1986) is een van de oprichters van Tinder en voormalig Chief Marketing Officer (CMO) bij dat platform. Momenteel is hij actief als internetondernemer en adviseur voor meerdere tech-bedrijven. 

Justin, goede vriend, jij weet hoe dit spel gespeeld wordt. Help ons vrijgezellen op weg en vertel hoe we dat digitale mijnenveld der verleiding het beste kunnen aanpakken.

1 Gebruik geen foto’s waarop veel mensen staan
“Dit is de klacht die we het vaakst horen. Omdat je met veel mensen op de foto staat, weet de ander niet met wie hij of zij nu eigenlijk een afspraak maakt. Het is leuk om een foto toe te voegen met wat vrienden, maar de eerste foto moet altijd een foto van jezelf zijn.”

2 Zorg voor een duidelijke boodschap in je foto
“Gebruik je foto’s om eerlijk te laten zien waar je naar op zoek bent. Als je op zoek bent naar een serieuze afspraak, probeer dan een foto te laten zien met bijvoorbeeld jou en je familie. Als je alleen maar wilt feesten, laat dan vooral dat zien.”

3 Geen suffe openingszin

“De grootste fout die veel mensen maken als ze een match hebben, is een cheesy openingszin. In het echt werkt zoiets niet, dus op Tinder werkt dat ook niet. Daar komt bij dat jouw match al heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in jou. Het is dus niet nodig om op een sullige manier haar aandacht te trekken.”

Flirt van Miklos Barabas, 1841.
Flirt van Miklos Barabas, 1841.

4 Zeg iets zinnigs
“Iedereen wil zich speciaal voelen. Dat kan door een boodschap persoonlijk te maken. Neem dus de tijd om haar foto’s te bestuderen en haar profiel te lezen. Denk na over wat voor iemand ze zou kunnen zijn. Stop die gedachte in het eerste berichtje dat je naar haar stuurt.”

5 Blijf netjes
“Iedereen houdt van een complimentje, maar blijf wel netjes. Ik ken maar weinig mensen die houden van een seksueel getinte openingszin.”

6 Gebruik je eigen biografie
“De eigen bio is een van de opties die gek genoeg het minst worden gebruikt. Over het algemeen geldt: hoe meer informatie je deelt, des te beter. Dat betekent niet dat je een essay van enkele paragrafen moet schrijven, maar vertel wel over jezelf in een paar eerlijke zinnen. Zorg dat je net genoeg informatie geeft om haar aandacht te trekken.”