Deze trailer maakt abonnement op HBO Max een absolute must

Michael Mann, een met neon-doordrenkt Tokio en Yakuza’s. Drie redenen om overstag te gaan.

HBO Max is al goed bezig door een levenslange 50 procent korting te geven op z’n abonnement in de maand maart. Met €2,99 of €3,99 krijg je een hele waslijst aan HBO-programmering. Plus nog eens de Warner Bros. bibliotheek en alle Warner-films in 4K-kwaliteit al 45 dagen na de bioscooprelease. De nieuwste serie is Tokyo Vice en voor ons de definitieve reden waarom HBO Max niet in je streamingkwartet mag ontbreken.

HBO Max heeft de officiële Tokyo Vice-trailer uitgebracht voor zijn nieuwste misdaaddramaserie, met in de hoofdrollen Ansel Elgort en Ken Watanabe. De serie is vanaf donderdag 7 april te streamen met de eerste drie afleveringen. Met overigens een release-schema dat tussen bingen en het ouderwetse wekelijkse kijken valt. Met na de eerste drie afleveringen elke donderdag twee nieuwe afleveringen, met een totaal van tien.

Tokyo Police

De serie draait om een ​​Amerikaanse journalist die een politieteam in Tokio volgt om corruptie aan het licht te brengen. Tokyo Vice is bedacht en geschreven door Tony-winnaar J.T. Rogers, dat losjes gebaseerd is op Jake Adelsteins non-fictie boek over de Tokyo Metropolitan Police.

Naast Elgort zien we ook de Oscar-genomineerde Ken Watanabe (The Last Samurai) en Rinko Kikuchi (Pacific Rim, Westworld), samen met Rachel Keller, Ella Rumpf, Hideaki Ito, Show Kasamatsu en Tomohisa Yamashita.

Neon Wereld

De serie heeft achter de schermen meer indrukwekkende namen, hij is namelijk geproduceerd door Michael Mann (Heat, Miami Vice), die ook de eerste aflevering regisseerde. De meeslepende trailer laat je kennismaken met Jake Adelstein (Ansel Elgort), een Amerikaanse journalist die verslag deed van de misdaad in Japan in de late jaren 90. “Ik wil het echte Tokyo kennen,” zegt Adelstein in de trailer. “Wat zit er onder de oppervlakte.”

Vervolgens ga je van de steriele kantoren van Japanse kranten via politie-invallen naar de met neon doordrenkte Yakuza-onderwereld van Tokio. De touch van Mann zie je dan ook al goed terug in de trailer. Van de cameravoering tot aan zijn gebruikelijke thema’s als broederschap, het grijze gebied tussen politie en criminelen en een glimp van een zwaardgevecht met Yakuza-ninja’s. Dat op zich was al genoeg om ons over te halen. Kom maar door… Vanaf 7 april is Tokyo Vice te zien op HBO Max.