Western 2.0 – Tom Ford’s ultramoderne ranch in New Mexico

Als het goed genoeg was voor Tom Ford, wie zijn wij dan om er iets op tegen te hebben?

Voor modeontwerper en filmmaker Tom Ford is het niet zomaar even een buitenhuis uiteraard. Zijn ranch in Santa Fe, New Mexico is ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando en het is een half kunstwerk geworden. Althans, totdat hij ‘m recent verkocht voor $48 miljoen.

Voor de leek: Tom Ford is filmmaker. Hij regisseerde A Single Man en Nocturnal Animals met Jake Gyllenhaal en Amy Adams. Maar Ford werd succesvol als modeontwerper en creatief directeur van Gucci en Yves Saint Laurent. Daarna probeerde hij het zelf, met het naar zichzelf vernoemde merk ‘Tom Ford’ en met succes.

Ford had de ranch een paar jaar geleden te koop gezet voor een slordige $75 miljoen. Na vier jaar is dat dus gekelderd naar $48 miljoen. Voor dat geld heeft de nieuwe eigenaar een stuk land van 83 vierkante kilometer met daarop een villa, een zwembad en een paardenstal – het is tenslotte niet voor niets een ranch. Daar houdt het niet op. Er zijn ook twee speciale guest houses, speciale verblijven voor het personeel en zelfs een landingsbaan. Want ja, je hebt 83 vierkante kilometer tot je beschikking of niet.

Beeld: Kevin Bobolsky Group