Tom Hardy ruikt goed

De Engelse acteur is ingelijfd door het al even Britse geurhuis Jo Malone.

Als acteur hoor je er inmiddels niet meer bijna als je geen contract met een geurhuis hebt. De Engelse acteur Tom Hardy heeft dit probleem niet meer: hij is ingehuurd door Jo Malone London voor de geur Cypress & Grapevine Cologne Intense. Hieronder zie je de clip – en dat blijkt een eerbetoon aan London.

Over de geur

De geur Cypress & Grapevine Cologne Intense is een stevige, groene geur. Je ruikt bos en bladeren, dankzij ingrediënten als cypress. De basis is warm: amber vormt daarin de hoofdnoot. Het geurhuis Jo Malone is onderdeel van Estée Lauder Companies.  Wat dat kost? Voor 50 ml Cypress & Grapevine Cologne Intense betaal je €132. Meer geuren van Jo Malone vind je hier.

Biografie

Hardy werd in 1977 geboren als enig kind in de Londense wijk Hammersmith en groeide op in de buitenwijk East Sheen. Hij werd opgeleid aan de Richmond Drama School en later aan het Drama Centre Londen. Hardy vocht vanaf zijn twintigste zes jaar tegen een alcohol- en drugsverslaving.

Carrière

Hardy begon zijn carrière met oorlogsdrama’s: de miniserie Band of Brothers. Hij maakte zijn filmdebuut in Ridley Scotts oorlogsthriller Black Hawk Down uit 2001.

In 2002 brak hij breder door met zijn rol in Star Trek Nemesis. Hij werkt ook in het theater. Met veel succes. Zo werd hij in 2003 genomineerd voor de London Evening Standard Theatre Award als nieuwkomer voor zijn optredens in Blood en In Arabia We’d All Be Kings. En in 2004 voor de Laurence Olivier Award als meest veelbelovende nieuwkomer.

Hij doet ook tv-werk. In 2005 verscheen Hardy in een miniserie van de BBC getiteld The Virgin Queen, als Robert Dudley, een vriend uit de jeugd van Elizabeth I. In de miniserie hebben zij een platonische, maar hevige romantische relatie. Later acteerde hij onder meer in Peaky Blinders.

In 2016 werd hij genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn acteerprestatie in The Revenant (2015).  Een recent groot succes is Venom: Let There Be Carnage.