Een onorthodoxe gids om iets bijzonders te creëren

“Niemand krijgt alles perfect met de eerste versie,” een wijze les van de vader van de iPod; Tony Fadell. En hij heeft er nog een paar voor je, die zelfs van pas komen als je geen tech-ontwerper bent.

Leun achterover voor een introspectieve blik op de creatie van de populairste tech-gadgets en producten ter wereld. En daarmee een gids om dingen te maken die ertoe kunnen doen.

Tony Fadell is al een ontwerper en ingenieur zolang de meesten in de tech-wereld zich kunnen herinneren. Het ontwerpen van de originele iPod, het mede ontwerpen van de iPhone en het lanceren van de Nest-thermostaat zijn allemaal prestaties die Fadell op cv heeft geplaatst.

Silicon Valley

Het nieuwste product van Fadell is niet zo gadgetachtig, maar wel inspirerend. Fadells inzicht in technologie, gedestilleerd in een handige gids genaamd Build: An Unorthodox Guide to Making Things Worth Making.

Fadell leerde in meer dan 30 jaar Silicon Valley genoeg over leiderschap, ontwerp, startups, Apple, Google, besluitvorming, mentorschap, vernietigende mislukkingen en ongelooflijk succes om een encyclopedie te maken. In het boek deelt hij persoonlijke verhalen, praktisch advies en fascinerende inzichten in enkele van de meest impactvolle producten en mensen van de 20e eeuw.

Het nut van AR?

Met Build biedt Fadell een unieke kijk op de creatie van deze beroemde producten, van de persoon die ze daadwerkelijk heeft gemaakt. Wees niet bang dat dit boek fungeert als één grote anekdote, Fadell wil niet alleen herinneringen ophalen, maar wil ook dat het boek als een gids voor anderen fungeert. Een gids om ‘dingen de moeite waard te maken’, zoals hij het uitdrukt.

Interessant zijn ook foto’s van wat het iPod-ontwerp had kunnen zijn. Volgens Fadell heeft het team alle mogelijkheden voor het ontwerp verkend voordat het er één koos. Geen schermgrootte was uitgesloten, wel of geen wiel erbij. Fascinerend.

Ook steekt hij zijn mening over moderne technologie niet onder stoelen of banken. Bijvoorbeeld zijn mening over AR/VR: ‘slechts een technologie die zoekt naar een probleem om op te lossen’.

Bestel hier het boek, Build: An Unorthodox Guide to Making Things Worth Making, Tony Fadell.

Alle producten zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Als je iets koopt, zou het kunnen dat we een commissie ontvangen.