Tom Cruise op eenzame hoogte in nieuwste ‘Top Gun: Maverick’ trailer

We beloven, in dit hele stuk geen enkele flauwigheid over of verwijzing naar een ‘need for speed’.

De laatste trailer is hier van Top Gun: Maverick, die na een duizelingwekkend aantal pandemische wijzigingen ein-de-lijk in de bioscoop draait vanaf 26 mei. Belangrijk nieuws naast de spectaculaire vliegscenes: naast een overload aan Tom Cruise is er ook een indirecte reünie met oudgediende Val Kilmer.

Het vervolg op de kaskraker uit het Reagan-tijdperk (ook met Tom Cruise in de hoofdrol) zal eerst een tussenstop maken op het Filmfestival van Cannes voor een première buiten de competitie. Het festival vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 28 mei. Het is voor het eerst in drie decennia dat een Cruise-film in Cannes draait. Zijn laatste optreden op de line-up van het festival was Ron Howards Far and Away uit 1992.

The Next Generation

De gloednieuwe trailer voor het luchtvaartspektakel met Tom Cruise (59) heeft meer dan genoeg vliegactie in iets meer dan twee minuten – en er zijn verschillende scènes met Cruise als de legendarische maar controversiële gevechtspiloot Pete ‘Maverick’ Mitchell. Maverick gaat nu de volgende generatie van de marine trainen, maar volgens de trailer ziet hij zichzelf echter niet als leraar.

De voorheen opstandige piloot heeft de baan te danken aan een kennis, zijn oude concurrent en latere vriend Tom ‘Iceman’ Kasanzky (Val Kilmer). Kasanzky is nu een admiraal. Op een foto zie je Iceman-acteur Kilmer (62), die net als in het origineel uit 1986 deel uitmaakt van het verhaal. In wat voor vorm is nog niet bekend.

Fans zullen ook meer jonge rekruten te zien krijgen die Maverick moet trainen in de nieuwe trailer. Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller) staat centraal. De opkomende piloot is de zoon van Mavericks overleden vriend Nick ‘Goose’ Bradshaw. Maverick neemt Rooster en de andere nieuwelingen onder zijn hoede op een riskante missie. Niet iedereen zal het overleven, zoals het hoort bij een riskante missie.

Top Gun: Maverick draait vanaf 26 mei in de bioscoop