Eerste spectaculaire en zanderige trailer voor Dune: Part Two

Bereid je voor om terug te keren naar de woestijnplaneet Arrakis in de eerste trailer voor Dune: Part Two.

Entertainment
Stanley Tucci over maatwerk, pasta en cocktails
Door Jorrit Niels
Entertainment
Nostalgie herleeft in dit pop-up boek!
Door Jorrit Niels

Warner Bros. heeft een eerste trailer uitgebracht van regisseur Denis Villeneuve’s voortzetting van zijn Frank Herbert-verfilming uit 2021. Eén waar Paul Atreides (Timothée Chalamet) en Chani (Zendaya) eindelijk samen zijn.

Regisseur Denis Villeneuve beloofde het publiek tijdens de presentatie van Warner Bros. op CinemaCon vorige week dat Dune: Part Two ‘veel meer actie zou hebben’ en een ‘epische oorlogsfilm’ is, na het ‘contemplatieve’ karakter van de eerste film. Aan de trailer hieronder te zien zijn z’n woorden waar.

We zien in de trailer het dorre landschap van Arrakis als Paul Atreides zijn rol opneemt als de voorspelde redder, die de azuurblauw-ogige Fremen leidt op een kruistocht om hun thuisplaneet terug te veroveren. Hier zien we ook dat Pauls ogen nu blauw zijn door langdurige blootstelling aan de kruidenmelange, samen met eindeloze zandduinen. In de film gaat de reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Fremens, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben.

De cast is sterk uitgebreid met naast Christopher Walken nu ook een ietwat angstaanjagende (en kale) Austin Butler (Elvis) als Feyd-Rautha Harkonnen, een meedogenloze krijgsheer die met Glossu Rabban Harkonnen (Dave Bautista) concurreert om de rol van heerser van Arrakis op zich te nemen. Een futuristische versie van Succession?

Florence Pugh is ook te zien als prinses Irulan, die in het boek als een soort verteller fungeert en de dochter is van Christopher Walkens keizer Shaddam IV, opperbevelhebber van het hele sterrenstelsel.

Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling en Josh Brolin keren terug en verschijnen in de nieuwe film naast meer nieuwkomers Léa Seydoux, Tim Blake Nelson en Souheila Yacoub.

Dune: Part Two draait vanaf 2 november in de bioscoop.

Entertainment
Stanley Tucci over maatwerk, pasta en cocktails
Door Jorrit Niels
Entertainment
Nostalgie herleeft in dit pop-up boek!
Door Jorrit Niels