Baumbach, Tolkien & Depp – De beste nieuwe trailers

Wat high-brow en meer onschuldig vermaak. Dit zijn onze 5 favoriete trailers van de afgelopen week.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie

Als het aanbod toereikend is zetten we regelmatig de beste, leukste en meest interessante trailers voor je op een rij. Met daarin de nieuwste bioscoop- en tv-releases. Soms reserveren we een compleet stuk aan een trailer, maar vaker is enkel een korte vermelding meer dan genoeg en weer door.

We gaan redelijk high-brow deze keer. Van de nieuwe Noah Baumbach en een door Cate Blanchett gedragen drama tot het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale.

White Noise – eind dit jaar op Netflix

Netflix’s White Noise heeft een eerste teaser vrijgegeven voorafgaand aan de première van het Venice International Film Festival. Adam Driver, Don Cheadle en Greta Gerwig spelen de hoofdrollen in dit tegelijkertijd hilarische en gruwelijke verhaal. Een bewerking van Don DeLillo’s bekroonde roman uit 1985. Het is een satirische kijk op het gezinsleven en de academische wereld. Jack Gladney (Driver) is een professor in Hitler-studies en woont in een stad in het Amerikaanse Mid-Westen met zijn vierde vrouw, Babette (Gerwig) en zijn vele kinderen. Zowel Jack als Babette zijn extreem bang voor de dood en worden gedwongen hun sterfelijkheid onder ogen te zien wanneer een ‘giftige ramp’ hun treft. De officiële synopsis is treffend vaag en beschrijft de film als hilarisch en gruwelijk, lyrisch en absurd, gewoon en apocalyptisch. Kom maar door…

The Handmaid’s Tale – vanaf 15 september te zien op Videoland

De strijd voor vrouwenrechten gaat verder in de nieuwe trailer voor het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale. De spannende trailer laat zien wat er volgt na de moord (houden we het even bij in verband met spoilers) van vorig seizoen. De officiële synopsis vertelt het volgende: Na de moord worstelt June met haar identiteit en haar doel. Ook zien we dat de invloed van Gilead Canada binnendringt. Commandant Lawrence werkt samen met Nick en Lydia, terwijl hij probeert Gilead te hervormen en aan de macht te komen.

The Idol – Binnenkort op HBO Max

https://www.youtube.com/watch?v=x4so_R1Htt8

HBO Max heeft een nieuwe teaser-trailer uitgebracht voor The Idol, het aankomende drama van Sam Levinson (Euphoria) en The Weeknd. Eén waarin de cast van de serie wordt onthuld over een opkomende popster (Lily-Rose Depp) en een leider van een moderne sekte (The Weeknd) als ze een gecompliceerde relatie beginnen; bekijk het hierboven.

The Lord of the Rings: The Rings of Power – Nu te zien op Amazon Prime Video

Prime Video heeft de laatste volledige trailer voor de première van de eerste afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power geshowd. Veel is herkenbaar qua look & feel van wat we eerder van Tolkien op het witte doek hebben gezien, maar de nieuwe verhaallijnen blijven opzettelijk ongrijpbaar en duiden alleen op grotere gevaren of sinistere personages. Wat de nieuwe trailer echter het meest verduidelijkt, is dat het de motivaties en persoonlijke verhaal van Galadriel (Morfydd Clark), als het centrale personage, duidelijker wordt.

TÁR – vanaf 2 maart 2023 in de bioscoop

Als je de synopsis leest, denk je; weer de zoveelste biopic. TÁR is meer dan dat. De beelden verwijzen naar te verwachten biopic-elementen, maar aangezien het titelpersonage volledig fictief is, kiest TÁR al snel meer subversieve paden en moeilijk te interpreteren scènes. Ze variëren van abstracte, sciencefiction-achtige scenario’s tot zwart-witsecties en ronduit ijlende momenten. Wanneer de film in première gaat op het festivalcircuit zal het verhaal duidelijker worden, nu weten we alleen dat de hoofdpersoon op zoek is naar inspiratie. Tegelijkertijd, als je bedenkt dat Blanchett een buitengewone dirigent speelt, is het veilig om aan te nemen dat de film waarschijnlijk een diepe duik zal nemen in haar geest en creatieve proces, wat veel zou kunnen verklaren van wat we in de trailer zien.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie